JazzMa

Friss Hírek

Bluesy Wednesday2024. május 08.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Főszerkesztői jegyzet – 2020 november

9 évesek és 8 hónaposak lettünk! Ezzel tovább javítottuk a magyar jazz sajtó rekordját!

2011. március 1-e óta 16668 cikk, 1403 Lemezkritika, 27 Névnapi jazz, 19 Karantén jazz, 165 Jazz a Márványteremben, 20 Lemezajánló, 30 Mi lett velük?, 245 Magyar Jazz ABC, 64  JazzUp, 44 Vidéki jazzarcok, 438 Jazzlista, 23 Egyszer volt…Zsámbék Jazz Open, 9 A maszk mögül, 506 A Beatles és a jazz, 50 Játék, 250 Világsztárok Magyarországon, 14 Mi újság?, és 20828  koncertajánló jelent meg nálunk!

Ebből csak októberben 275 cikk, 14 lemezkritika, 44 koncertajánló volt olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál újságként (!) bejegyzett www.jazzma.hu-n!

Havonta egyszer, a hónap elején jelenik meg Dr. Nagy Sándor Gondolataim sorozata, amely közel 5 éve kezdődött.

Minden hónap első vasárnapján jelentkezik a Játék, a dedikált CD nyerési lehetőséggel kecsegtető széria, amelyet a svájci Friburgban élő Dr. Szabó Csaba indított 2016 októberében. Jelenleg a 50. résznél tartunk.

Folytatódnak munkatársaink sorozatai: a bőgősökről Török Bettina, a free jazzesekről Dr. Nagy Sándor, a gitárosokról pedig Salvai Ádám ír havonta egyszer, ami a hónap első három hétfőjén jelenik meg. Jelenleg a 11. résznél tartunk.

Hétfőnként jelentkezik a Jazz a Márványteremben sorozatom. Jelenleg a 166. résznél tartok.

Szegedi tudósítónk, Simády Béla sorozata, a Lemezajánló hétfőnként jelentkezik, amelyben mindig az aktuális héten megjelenő európai és amerikai lemezek közül mutat be hetet! Jelenleg a 20. résznél tartunk.

Keddenként jelentkezik Mi lett velük? című sorozatom, amelyben  külföldön élő, vagy tanuló magyar jazzmuzsikusokat kérdezgetek. Jelenleg a 29. résznél tartok.

Szerdánként jelentkezik Magyar Jazz ABC című sorozatom. Jelenleg a 245. résznél tartok.

Csütörtökönként jelentkezik JazzUp című sorozatom, amelyben feltörekvő ifjú tehetségeket kérdezgetek. Ez most a 64. résznél tart.

2000. június 23-án volt az első jazzkoncert a Zsámbéki Romtemplom melletti dombon. Ezt me and my lovely wife Gabriella szerveztük 12 nyáron át, és bevonult a magyar jazz modernkori történetébe! A 2010-ben városi rangra emelt Zsámbékon az akkori augusztus 20-án Gabit és engem is a város díszpolgára kitüntetéssel jutalmazott a helyi polgármester! Ez az Egyszer volt…Zsámbék Jazz Open sorozat péntekenként jelentkezik, hiszen annak idején a Zsámbék Jazz Open koncertjeit mindig pénteken rendeztük. Most a 23. résznél tartunk.

Szintén péntekenként jelentkezik Dr. Nagy Sándor COVID-19-es sorozata, amely A maszk mögül címet viseli. Ezzel jelenleg a 8. résznél tartunk.

A Beatles és a jazz (A Beatles dalok jazz feldolgozásai) című sorozatom szombatonként jelentkezik, és jelenleg az 506. résznél tart.

Vasárnaponként jelentkezik Világsztárok Magyarországon című sorozatom, amely a 250. résznél tart.

Szintén vasárnapi a Mi újság? című sorozatom, amiben magyar jazz muzsikusokat kérdezgetek arról, hogy mi történt velük az utóbbi időben, és hogy mik a közeljövő tervei. Ezzel a 14. résznél tartunk.

Október 2-án új sorozatot indítottam Névnapi jazz címmel, amelyben magyar jazzmuzsikusokat köszöntök névnapjuk alkalmából. Most az 27. résznél tartunk.

Újra indítottam a tavasszal már jól működött Karantén jazz sorozatomat. Most a 19. résznél tartok.

Vissza a hírekhez