JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Klub-körkép – Vámos Béla (Honvéd Kaszinó Tükörterme, Nagykanizsa)

Bélát 15 éve ismerem személyesen.

vamos-bela.jpg


1) A Kanizsa Big Band már a harmadik helyszínen tartja koncertjeit. Először az első kettőről mesélj! Mettől-meddig voltatok ott, és az évek folyamán körülbelül hány koncertet adtatok ezeken a helyszíneken?

A legelső koncertünket egy gimnázium aulájában tartottuk, de sajnos akusztikailag nem volt előnyös. Próbálkoztunk a zeneiskola nagytermével ahol hasonló volt a probléma és a méretre sem felelt meg. Ekkor találtunk rá a Magyar Plakátház emeleti kiállítótermére, mely mivel padlástér, sok a faburkolat, ezért kifejezetten előnyös volt, mert tompította a fúvóshangszerek hangzását. Évekig tartottuk itt a koncertjeinket, de idővel, ahogy a közönség létszáma gyarapodott, kinőttük. Ezután költöztünk át a Honvéd Kaszinó Tükörtermébe, ami méretben és hangzásban is megfelel az elvárásainknak. A Karácsonyi koncertjeinket pedig a Medgyasszay-házban rendezzük, mert ezeken a hangversenyeken sokkal nagyobb az érdeklődés a közönség részéről is, ide 250 fő befér. Viszont ennek a teremben a bérleti díját csak ilyenkor tudjuk kigazdálkodni.


2) A mostani helyeteken, a köznép által csak Tiszti Kaszinónak nevezett helyszín mióta a klubotok? Itt milyen sűrűséggel lépek fel?

Pontosan nem emlékszem mikor tartottuk itt az első koncertünket, pár évvel ezelőtt. Az utóbbi időben egy évben 4-5 koncertet rendezünk, ebből egy a karácsonyi, ami másik helyszínen van, illetve egy nyári koncert, ami pedig szabadtéri.


3) Szoktatok "stream"-elni? Ha igen, mikor lesz a következő?

Nem csináltunk még streamelt koncertet. Sajnos a próbákat is fel kellett függesztenünk. Most április 28-án, a Nemzetközi Jazz Világnapján lett volna az első ilyen videókoncert, a Kanizsai Kulturális Központtal közös szervezésben, de sajnos a bőgősünk elkapta a koronavírust, ezért le kellett mondanunk.


4) Mik az idei tervek?

Szeretnénk idén nyáron is bigband tábort csinálni, melyet már évek óta szervezünk magunknak. Ez egy hosszú hétvége szokott lenni (péntek-szombat-vasárnap), és próbálunk mindig egy szakmai vezetőt hívni rá, aki egy kicsit fejleszt az együttesen. Volt már művészeti vezető: Berdisz Tamás három alkalommal, és Schreck Ferenc két évvel ezelőtt. Tavaly a vírushelyzet miatt csak magunk voltunk.

Ősszel szeretnénk folytatni a „Vendégségben a Kanizsa Big Band-nél”koncertsorozatunkat, továbbá van egy meghívásunk október hónapban a Zalakarosi Jazzhétvégére, ahol Berki Tamás vendégszereplésével közösen lépnénk fel. Szeretnénk végre megcsinálni a Karácsonyi koncertünket, amit el kellett halasztanunk, melyen pedig Náray Erika lenne a vendég.


5) Sok siker a terveitek megvalósításához!

Köszönjük szépen.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez