JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Mónika2024. május 04.
One More Saturday Night2024. május 04.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Mi újság? – Márkus Luca

Lucát már konzis korában is nagyon jó énekesnőnek tartottam. Hiszik vagy sem, tök tisztán énekel!

markus-luca.jpg


1) Mikor végzett a Bartók jazzkonziban?

2014-ben végeztem a Bartók konzi jazz-ének szakán.


2) Utána még egy ideig láttam-hallottam jazzt énekelni, majd utána teljesen eltűnt a szemem elöl... Mivel töltötte az elmúlt éveket?

Az ezt követő évek izgalmasan teltek. Több területen is bontogattam a szárnyaim. Egy ideig vendéglátóztam. A budai Várban pincérkedtem nagyjából egy évig. Ezután nem sokkal sajnos elvesztettem Apukámat. Átvettem a reklámgrafikai cégének vezetését. Többek közt ez volt az oka, hogy eltűntem a zenei életből. A hirtelen rám szakadt felelősség és a feszített munkatempó miatt nehezen tudtam összeegyeztetni a zenét és a vállalkozásom. Természetesen ez az időszak sem telt el teljesen "zenementesen". A veszprémi Csopak Demizson Allstars zenekarral rendszeresen felléptünk különböző Balaton környéki bor- és gasztro fesztiválokon, ahol jazz-feldolgozásokat játszottunk.

Érdekes az élet, hiszen pont egy reklámgrafikai munkám kapcsán találtam vissza a zenéhez. Megbeszélésünk közben a péceli Pekáry-kastély étterem vezetőjével, Kővári Imrével beszélgettünk a zenei múltamról is. Felkért, hogy péntekenként énekeljek az éttermében. Itt az előző évi szezont Neumann Balázzsal játszottuk végig duóban. A közös zenélés és Balázs inspiráló játéka ébresztett rá arra, hogy képtelen vagyok a zenét parkolópályára tenni. Választanom kellett, és úgy döntöttem, szép lassan elengedem a céget, hogy azzal foglalkozhassak, amiben valójában ki tudok teljesedni.


3) Most ismét visszajön... A Footprints énekesnőjeként. A zenekar nevéből azt is gondolhatnánk, hogy egy jazz formációról van szó. Így van?

Ezzel egyidőben, a fent említett zenekar (CS.D.A.S) tagjaival feltettük magunknak a kérdést, hogy miért ne írhatnánk saját számokat? Úgy éreztük valahogyan szeretnénk kitölteni a pandémia által keletkezett űrt. Bérces Viktorral, a zenekar billentyűsével el is kezdtünk a közös munkát. Ő szerezte a hamarosan megjelenő "Who Is My Destiny" címet viselő lemezünk 9 dalát, amelyekre én írtam meg az angol nyelvű szövegeket. Ebből alakult meg a Footprints együttes. Amellett, hogy mindig is nagy hatással volt rám Wayne Shorter zenéje, ez a formáció a jazz-es elemek ellenére sem nevezhető jazz zenekarnak. A név az általam írt "I Follow Your Footprints" szövegéből kerekedett. Jelentéstartalma kéz a kézben jár azzal az üzenettel, amit a zenénkkel közvetíteni szeretnénk. Stílusunkat a pop műfajba ültetett jazz, soul és funk különleges fűszerkeveréke jellemzi. Jazz-gyökereinkhez hűen a lemezen hallható lesz egy klasszikus swing stílusban megírt szám is, a "Jazzy-Mazzy". Pár hónapja megjelent az első klipünk is, mely a lemez címadó dalához készült:

https://www.youtube.com/watch?v=Xjb1CBYHG2Y .

Most, a lemez elkészültével sem unatkozunk. Készülőben a következő...


4) Kik az együttes tagjai?

A zenekar tagjai: Márkus Luca - énekes, szövegíró, Bérces Viktor - billentyű, zeneszerző, Szakáll Norbert – gitár, Nyakas Krisztián – basszusgitár, Csomós Feri – dob.

footprints-zongoras.jpg


5) Mikor és hol lépnek fel legközelebb?

Legközelebb a füredi Anna-bálon leszünk élőben is hallhatóak (július 31.). A legtöbb koncertünk (pl. veszprémi Rozé-rizling Fesztivál) még egyeztetés alatt.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez