JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 18.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

Mi újság? – Kézdy Luca

Lucát 2005 végén ismertem meg, mikor jelentkezett a Bartók Rádióban általam szervezett jazzhegedű tehetségkutató versenyre, aminek aztán Közönség-díjasa lett.

kezdy-luca.jpg


1) Rég nem hallottam felőled. Mi újság mostanában Veled?

Köszönöm a kérdést, alapvetően jól vagyunk, bár sok új kihívást hozott az elmúlt időszak. Nagyon vártam már, hogy újra zenélhessek közönség előtt. Az első koncertünkön túl is vagyunk, június 11-én játszottunk Balatonbogláron a Santa Diver-rel. Féltem kicsit, hogy tudok-e majd megfelelően koncentrálni a játékra, de meglepő módon, ilyen sok kihagyás után is egyben volt a zenekar. Nagyon élveztük szerintem mind a hárman, és úgy tűnt, a közönség is.

Tavasszal megírtam és felvettem a már régóta tervezett szólólemezemet is, a nyersanyag kész van, az utómunkálatok még hátra vannak.


2) És hogyan kerültél az olaszok fókuszába?

Erre nem tudok pontos választ adni, talán küldtem nekik anyagot valamikor régebben, mindenesetre 2020 februárjában hívtak meg minket arra a nyárra, eredetileg két koncertre. Tavaly nyáron ez is, mint minden elmaradt, nagyon örültem, amikor idén jelezték, hogy megtartják a fesztivált és számítanak ránk ugyanolyan feltételekkel, mint eredetileg, a szervezés során pedig még egy koncert hozzáadódott az addigi kettőhöz. Azt sejtem, hogy bejön a szervezőknek a zenénk, mert a fesztivál egyik rádiószpotjában is Santa Diver szól.


3) Ha onnan hazajöttök, mi minden vár még Rád az idei nyáron? Hány fesztivál meghívást kaptál eddig?

A Santa Diver mellett Török Ádámmal, a Free Style Chamber Orchestra-val, Tóth Evelin énekesnővel lesznek koncertjeim, júliusban tanítok Nagy János és Kéri Gábor világzenei és improvizációs táborában, július végén-augusztus elején pedig egy szicíliai pár koncertes kisturnénk is lesz, utána pedig irány a Debreceni Jazz Napok.


4) Ha túl jutsz a nyáron, vannak még más terveid is 2021-re?

Szeretnénk idén felvenni és megjelentetni - bár ha felvétel nem is, de a megjelenés lehet, hogy átcsúszik jövő tavaszra - a következő Santa lemezt, aminek az anyaga már nagyjából összeállt. A már felvett szólólemezemmel is kezdenem kell valamit, még nem találtam ki pontosan, mi és hogy legyen vele.


5) És hol láthat Téged legközelebb a magyar közönség?

Legközelebb július 4-én játszom Pakson Török Ádámmal.


6) Sok sikert a terveid megvalósulásához!

Köszönöm!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez