JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Blue Wednesday2024. április 24.
Névnaposok – György2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Egyszer volt… Zsámbék Jazz Open – 57. rész: Botos Brothers feat. Avishai Cohen (2005. július 15.)

Ahogy azt a sorozat 0. részében jeleztem, döntő többségében a Zsámbéki Romtemplom melletti füves dombon rendeztük a koncerteket.

A 2000-es évek közepe magyar sikerektől volt hangos Montreux! 2004-ben a Kanadában élő magyar roma zongorista, Robi Botos (Botos Róbert) nyert, majd 2005-ben a szintén magyar roma énekesnő, Szőke Nikoletta.

A 16 évvel ezelőtti július 15-én az est első részének zárásaként 2 szám erejéig Nikit is színpadra küldtem (2 nappal Montreux-i győzelme után!).

Az est második részében pedig a 2004-es győztes Robi Botos-t léptettem fel a testvéreiből alakult Botos Brothers-szel. A trióban Robi zongorázott, a szintén Toronto-ban élő bátyja, Frank Botos (Botos Ferenc) dobolt, és Budapesten élő bátyja, Botos Lajos basszusgitározott.

Ebben a felállásban Robi Botos szerzeményét játszottak: „Start”.

botos-brothers.jpg

A domboldalt megtöltő közönség udvariasan tapsolt.

Majd a közönség elképedésére (me and my lovely wife Gabriella, valamint a hangosító személyzet már tudott róla, hisz a beálló próbán Robi megkérdezte tőlem, engedélyezném-e, ha az izraeli bőgős, Avishai Cohen –akit egyébként mi (Gabi és én!) hoztuk először Magyarországra!- beszállna hozzájuk egy-két számra? Főúri kedvemben voltam, és engedélyeztem!) Robi a színpadra szólította Avishai Cohen-t. Szerintem azt a hangrobbanást, ahogy a közönség ujjongani kezdett a bejelentésre, az egész Zsámbéki medencében hallotta mindenki!

A két Botos, Robi és Feri három számot játszott Avishai-jal:

Botos Róbert: Be Bach

Wayne Shorter: Footprints

Sonny Rollins: Oleo

botosek-avishai-cohen-nel.Jpg

Mondanom sem kell, a közönség a 25 perces együttjáték után nem akarta leemgedni őket a színpadról. De be kellett látniuk, hogy le kell őket engedniük, mert hátra volt még az estet megkoronázó Avishai Cohen Trio hangversenye.

Vissza a hírekhez