JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Dr.Peller Jazzband feat. Fodor Zsófia basszusgitár - Gyémánt Jazz Klub, Pilisszentiván

Pilisszentiván, Gyémánt Étterem, 2021.11.12., péntek 19.00.

Ezúttal a Dr. Peller Jazzband vendége a magyar könnyűzenei- és jazz világában unicumnak számító hölgy basszusgitáros Fodor Zsófia volt, aki egyébként multi-hangszeres, jelenleg is tanul, éppen zongoratudását fejleszti, csiszolgatja. Az este folyamán meglepetés dalokkal is készült a hallgatóság számára, elmondása szerint „nem muszáj mindig a színpad hátulján elbújni”.

Eredetileg Pál Gábor basszusgitáros volt a Gyémánt Jazz Klub novemberi meghívottja, de sajnos családi okok miatt le kellett mondania a koncertet. Az ő meghívására később még sort kerít a dr.Peller Jazzband.

A Gyémánt Jazz Klub ismét teltházas volt szerencsére, az előző, viszonylag kevés számú nézővel lezajlott koncertek után. A zenekar a vendégzenészekkel együtt – Molnár Zoltán trombitást dr.Dorogi Ákos helyettesítette zongorán – igen jó hangulatú, változatos műsort adott.

Hegedüs Zsuzsanna énekesnőn kívül dr.Peller György szaxofonos is „dalra fakadt” az egyik új szerzeményét az „I Miss You Colorado Beattle” címűt adta elő, illetve Fodor Zsófia basszusgitározás mellett Sting „English Man in New York” című számát énekelte el, valamint a koncert végén Michael Jackson „Heal the World” című slágerét zongorán és vokállal kísérte, Hegedüs Zsuzsanna énekét.

A koncert a „Népies Blues” című Peller szerzeménnyel kezdődött a szólisták – dr. Dorogi Ákos zongora-, Kovács Tamás gitár- és dr.Peller György szaxofonszólójával, majd Shorter „Footprints”-ével folytatódott, amelyben Hegedüs Zsuzsanna a téma után egy nagyszerű énekszólót is előadott. Majd újabb saját szerzemény, a latinos lüktetésű „Spyro” következett, amelyben Izsó Tamás dobos is bemutatkozott egy szólóval. A pörgős szám után jött a balladisztikus jellegű „Colorado Beattle”, amelyben dr.Peller György el is énekelte a témát.

Mivel basszusgitáros volt a sztárvendég, ezért a Jaco Pastorius nevével fémjelzett „The Chicken” című számmal folytatódott a koncert, majd a változatosságot fokozandó, a „Chega de Saudade – No More Blues” című Jobim szerzeményt adta elő a zenekar.

Az első blokk utolsó száma Sting „English Man in New York” című száma volt, amelyet Fodor Zsófia énekelt. A szám középső „szvinges” részében minden szólista játszott egy-egy szólót, Hegedüs Zsuzsanna pedig a refrénben vokálozott. A szám Fodor Zsófia által írt speciális latinos coda-val ért véget.

Szünet után a zenekar a „Blues from Space”-című Peller szerzeménnyel tért vissza, majd egy újabb Shorter téma, a tempós „Black Nile” következett, amelyben Hegedüs Zsuzsanna ismét kiváló énekszólót produkált, de a zongora és a gitár is kitett magáért.

Ezután a zenekar a funky irányába fordult, Herbie Hancock „Watermelon Man”-jét adta elő a közönség nagy örömére. Következett Fodor Zsófia egyik fő attrakciója, a „Days of Wine And Roses” című standard, amelynek témáját is basszusgitáron adta elő, illetve egy nagyszerű szólót is bemutatott a számban. Következett Horace Silver „Sister Sadie” című szerzeménye, majd egy újabb basszusgitár központú funky, a „Summertime”, amelyben Fodor Zsófia egy kiváló basszusszólót adott elő, amelyet a közönség óriási tapssal köszönt meg.

Utolsó előtti számként Miles Davis „All Blues” című 6/8-ados blues standardjét adta elő a zenekar. A koncert végén meglepetésként Michael Jackson „Heal the World” című slágerét adta elő Hegedüs Zsuzsanna és Fodor Zsófia duóban, Zsófi ezúttal zongorán kísérte az énekesnőt.

A közönség hatalmas tapssal köszönte meg a produkciót, ezért a zenekar ráadásként még eljátszotta a „Take Five”-ot befejezésül.


img-20211112-192547.jpg


img-20211112-194123.jpg


img-20211112-211728.jpg


252118719-225323026353792-509908030866835424-n.jpg


A Gyémánt Jazz Klub következő koncertje december 10-én pénteken lesz, vendégművész pedig az év fiatal jazz zenésze címet is elnyerő kiváló zongorista Horváth Albert lesz.

Vissza a hírekhez