JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

2 jazz világsztárral várja közönségét 2022-ben a VeszprémFest

Hat nap, hat világsztár - jazz, világzene, pop a 18. VeszprémFest 2022-es programjában július 11-e és 16-a között. A prémium zenei fesztivál varázslatos helyszínein a jazzisták közül ismét színpadra lép Diana Krall és Jamie Cullum.

2 jazz világsztárral várja közönségét 2022-ben a VeszprémFest


Hat nap, hat világsztár - jazz, világzene, pop a 18. VeszprémFest 2022-es programjában július 11-e és 16-a között.

A prémium zenei fesztivál varázslatos helyszínein a jazzisták közül ismét színpadra lép Diana Krall és Jamie Cullum.


veszpremfest-plakat.jpg


November 16-án a Budapest Music Centerben a szervezők bejelentették a VESZPRÉMFEST 2022. évi programkínálatát. A sajtóeseményen részt vett Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója.


mz-.jpg


A VeszprémFest kísérőrendezvénye a ROZÉ, RIZLING ÉS JAZZ NAPOK 2022 július 8-a és17-e között várja vendégeit, immár tradicionálisnak mondható helyszínén, az Óváros téren. A 2011-ben indult, idén 12 éves gasztro-kulturális rendezvény ezúttal is a „10 nap, 30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében fogadja a látogatókat.



A VESZPRÉMFEST 2022-es programja



Július 11. (História Kert, 21:00)


unnamed-22.jpg


A nyitónapon a kétszeres Grammy-díjas jazz énekes, zongorista és zeneszerző, DIANA KRALL lép színpadra. A kanadai születésű művésznő a világ jelenleg legkeresettebb női jazz előadója. Eddig ötször járt Magyarországon, 2013-ban zajos sikert aratva a VeszprémFesten is fellépett. 
Pályafutása során több mint 15 millió albumot adott el világszerte. Első lemeze 1993-ban jelent meg „Stepping Out” címmel, a világsikert ötödik albuma, az 1999-es „When I Look in Your Eyes” hozta el számára. A felvétel 52 hetet töltött a Billboard jazz toplistájának első helyén, platinalemez lett az Egyesült Államokban és Kanadában, és két Grammy-díjjal ismerték el. Következő anyagával, a „The Look of Love”-val folytatta nemzetközi sikerét, és bekerült a Billboard Top 200 Album listáján a legjobb tízbe. 2009-ben a Billboard magazin a 2000-2009-es évtized második legnagyobb jazzművészeként nevezte meg.

Ezidáig 15 stúdióalbumot készített, utolsó lemeze 2020-ban jelent meg „This Dream of You” címmel.

Dolgozott Paul McCartney-val, Barbra Streisand-dal és Tony Bennett-tel,

Folyamatosan turnézik, a világ jelentős jazz fesztiváljainak és koncerttermeinek ünnepelt sztárja.



Július 12. (História Kert, 21:00)


jamie-cullum.jpg


Az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművésze, a jazzt, a popot és a rockot egyedi megközelítésben ötvöző JAMIE CULLUM lesz a VeszprémFest július 12-i fesztiválnapjának fellépője. A brit művész elsősorban zongorista-énekesként határozza meg önmagát, emellett azonban kiválóan játszik dobon és gitáron is.

Pályafutása során olyan kultikus helyeken koncertezett, mint a Hollywood Bowl és a Carnegie Hall, a Fuji Rock, vagy a Glastonbury Fesztivál, de 2016-ban a Fehér Házban megrendezett Nemzetközi Jazznapon is fellépett számos neves jazz előadó társaságában.

Nem csak előadóként, de zeneszerzőként is sikeres: írt zenét John Cusack és Clint Eastwood filmjéhez is. Összesen 9 stúdióalbumot készített, melyekből több mint 10 millió példány talált gazdára.

Legutóbbi anyaga - egyben élete első karácsonyi lemeze - 2020-ban „The Pianoman at Christmas” címmel jelent meg.
Színpadi karrierje mellett rádiósként is dolgozik: jelenleg is főműsoridőben fut díjnyertes heti show-ja a BBC Radio2-n, Európa leghallgatottabb rádiócsatornáján, ahol DJ-ként elsőként mutatott be olyan új jazzsztárokat, mint Gregory Porter, vagy Laura Mvula.

Jamie Cullum 2016-ban már járt Veszprémben, akkor a VeszprémArénában adott felejthetetlen hangulatú koncertet, mely egyébként a zenész első magyarországi fellépése volt.


A VeszprémFest História Kertbe meghirdetett koncertjeinek esőhelyszíne a VeszprémAréna lesz.

Vissza a hírekhez