JazzMa

Friss Hírek

ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Mi újság? - Nagy János

Yancha-t (akkoriban még Jancsinak hívták…) Jazz a Márványteremben című Bartók Rádiós sorozatom nyitóestjén, 1995. január 23-án léptettem fel először. Első rádióriportját még előbb készítettem vele. A MaJazz újságban is még abban az évben meginterjúvoltam. Tehát barátságunk több mint negyedszázados! Most egy közelgő esemény kapcsán beszélgetek vele.

nagy-janos.jpg


1) Te és muzsikus partnered, Frankie Látó is az idén lettetek 50 évesek. Ebből az alkalomból interjút is készítettem Veletek. Lehet, hogy a lemeznek is ez lesz a címe?

nagy-janos-trio-50.png

Jók az információid, mint mindig. Az új Nagy János Trió albumnak, 50 a címe, utalva az előbb említettekre. A következő pár évben egy darabig majd 50+ címmel jelennek meg a lemezek, majd 60- és így tovább.


2) Rajtad és Frankie-n kívül még kik szerepelnek a lemezen?

A triónak állandó tagja, csodálatos dobosunk, Joubert Flóra. Vendégként többen is szerepelnek, többek közt a gyönyörű hangú Gereben Zita.


3) Lesznek külföldi sztárvendégek is?

Két sztárvendégünk van, Dominique Di Piazza basszusgitáron és Mike Stern gitáron.


4) Mikor és hol kerültek rögzítésre a felvételek?

Az a két szám, amiben a külföldi vendégek játszanak, 2018-ban a Hontech Records stúdiójában, Mike Stern a New York-i Interactiv Sound stúdióban rögzítette sávjait. A többi dal, nálam, az AMZAM Stúdióban került felvételre. Barabás Tamás kezei alatt nyerték el a dalok végleges fájukat.


5) Ki adja ki a CD-t?

Égerházi Attila gondoskodása alatt a Gramy-H Records.


6) Mikor jelenik meg a lemez?

A jövő idő már nem aktuális. Két napja vehettük kézbe az albumot, így már kapható koncerteken és rendelhető a Gramy Records honlapján.


7) Mikor és hol lesz a lemezbemutató koncert?

Ha nem lesznek újabb lezárások, akkor december 9-én a Fonóban, este 20 órakor. Két vendégünk lesz, Gereben Zita és az ifjú basszusgitáros, Nagy Milán.

Ha mégsem lehet megtartani a koncertet, akkor van B tervünk, Te leszel az első, akivel megosztjuk ezt.


8) Sok sikert a koncerthez!

Nagyon szépen köszönjük!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez