JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Bemutatkoznak a www.jazzma.hu új munkatársai - Kis Sára Eszter

Sára első írása 2021. október 29-én jelent meg nálunk.

kep.jpg


1) Nem akarok az életében vájkálni, de eddig milyen munkahelyei voltak?

Eddig főként felhasználói élmény kutató és tervezőként dolgoztam startupoknál, online cégeknél, mint például a WeTransfer, a Számlázz.hu.


2) Van valamilyen diplomája, vagy egyetemista még?

A Budapesti Műszaki Egyetemen szereztem diplomát 2013-ban, mint Ipari termék és formatervező, később a Delfti Műszaki Egyetemen is tanultam Hollandiában. Jelenleg a Werk Akadémián, komolyzenei menedzsmentet tanulok.


3) Mikor és kinek a hatására kezdett a jazz iránt érdeklődni?

Mindig is nyitott voltam különféle zenei irányzatokra, tizenéves koromban klasszikus zenét tanultam, édesapám rengeteg lemeze között nőttem fel és ő motivált, hogy tanuljak is zenélni. A "közismertebb" jazz zenészeket hallgattam és ismertem már régóta, Amszterdamban rendszeresen jártam egy kis jazz klubba, ahol egész estét non-stop zenélés volt, de sajnos azóta bezárták a helyet. A hazai jazz élet iránt Baló Sámuelen keresztül kezdtem érdeklődni, akivel testvéremen keresztül kötöttem barátságot.


4) Kik a kedvenc külföldi előadói?

Ella Fitzgeraldot szeretem legrégebb óta, King Curtist is nagyon kedvelem. Kortárs jazzben inkább a hazai zenészekkel ismerkedem.


5) És a magyarok közül?

A hazai jazz zenészek közül természetesen a Baló Sámuel Trió és az Ég alatti 5 az első számú kedvenceim, nekem Baló Sámuel saját szerzeményei nagyon szívhez szólóak. Rajta keresztül megismerkedtem édesapja munkásságával és felfedeztem, hogy rendkívül szeretem azt az irányvonalat, amit a Baló István Projekt képvisel - progresszív, keretes jazz improvizációkkal teli, kísérletező zene. Menet közben volt szerencsém Dresch Mihály fúvós mestert meghallgatni, aki szintén nagyon komoly zenész. A tavalyi év meglepetése a Mester Dániel Trió nekem, a BJC-ben voltam koncertjükön és youtube-on azóta is többször hallgattam felvételeiket, főleg a török népdal beütésű dallamok tetszenek nagyon. De rendkívül színes a hazai jazz élet és alig várom, hogy az idei fesztivál szezonban tágítsam érdeklődési körömet.


6) Hogy jött az életébe a Létminimum Bázis?

A Létminimum Bázis egy barátom helye, egy kiállítótér, ami nyitott zenei eseményekre is és a Horizont Kör nevű társasággal szívesen szervezünk oda eseményeket. Egyébként egy nagyon jó hangulatú hely, a kiállítás megnyitókat tudom ajánlani, eddig érdekes dolgokat láttam, izgalmas emberekkel találkoztam, és van egy klassz bár is a helyen belül - nekem tetszik ez a koncepció, hogy az ingyen bor és pogácsa helyett, az emberek tényleg a művészeti tartalomért jönnek, és ha fogyasztanának, azzal a helyet támogatják.


7) Melyik jazz klubba jár leginkább?

Legjobban a Jedermann hangulata és ételei jönnek be nekem, évek óta oda járok. Bár az Opus Jazz Clubban a hangosítás és a zongora nagyon kiemelkedő minőségű.


8) Milyen jazz zenéket hallgat mostanában?

Gipsy jazz.


9) Milyen koncertre megy legközelebb?

A Dresch Quartett január 15-i koncertjére a Jedermannban.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez