JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Áthallások - mindenki másik Á-t hall

Május 18-án a Nádor teremben egy speciális este készül: egy korszakokon és műfaji határokon átívelő koncert. A régi zenétől egészen a jazz világáig juthat el a néző egy este (nagyjából 75 perc) alatt.

athallasok-1.jpg


Érdekesség, hogy színpadra lépnek a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium jazz tanszakos végzős diákjaiból létrejött Jazzpince Quartet is. Az együttes egyik saját kompozícióját mutatja be, még nevet nem kapott a darab, de az est zárójaként kalauzolnak minket a mai világba egyenesen egy Alberto Ginastera dal után, amit Bodrogi Éva énekel (a részletes programot meg lehet találni itt). Pozsár Máté, zongorista-zeneszerző, a tanáruk és ő maga ajánlotta a zenekart a szervezők figyelmébe, úgyhogy az újdonságok (és régi dolgok egyvelege) iránt érdeklődőknek ez egy kitűnő alkalom.

Az V. Országos Jazz-zenei Verseny nyertesei, a Jazzpince tagjai a jazz különböző szegleteiből érkeztek és mindannyian komponistaként is részt vesznek a zenei folyamatokban, ebből következően rengeteg hatás között formálódik a quartett anyaga. A legmeghatározóbb stílusirányzatok a hard bop, a modern jazz, a free és a népzene. Aki szeret újdonságokat felfedezni és ígéretes zenészeket már pályájuk elején elcsípni, annak kifejezetten ajánlom a programot.


jazzpince.jpg


A Jazzpince tagjai:

Horváth Szabolcs - zongora

Papp Márton - altszaxofon

Vörös Zsolt - bőgő/basszusgitár

Fekete Zoltán - dob

A koncert egyébként egy jó ügy köré szerveződik: a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola részére ajánlja fel a szervezés a jegybevételből befolyó teljes összeget, maguk a zenészek is pro bono vesznek részt az eseményben. A Jazzpince zongoristája maga is egy látássérült fiatal, aki ennélfogva szívügyének - és sorstársi kötelességének tekinti a koncerten való fellépést.

Részletek:

2022. május 18., szerda - 19:40, kapunyitás: 19:15.

Nádor Terem, Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.


Vissza a hírekhez