JazzMa

Friss Hírek

A Mester2022. május 18.
Nagy Emma: Synced2022. május 14.
Makovics Dénes 60!2022. május 12.
XV. BODAJKI JAZZ TÁBOR2022. március 22.

Hírek

Feltörekvő tehetségek és izgalmas zenei kísérletek számára ad lehetőséget a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada

Május 10-étől a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada feltörekvő, valamint az egyes rétegzsánerek előadóinak is lehetőséget ad koncertezésre, számos jól ismert zenész és formáció mellett. (Természetesen mi csak a jazzelőadókról ejtünk szót! – A szerk.) A szabadtéri koncertek mellett megnyílik a Zene Háza kültéri kerthelyisége, a ZeneKert is.

A szabadtéri szezon is példázza a Zene Háza zsánerhatárokat elmosó attitűdjét, már a május 10-i nyitókoncerttel, amelyen a folkzenét, a jazzt és francia sanzonvilágot keresztező Ephemere lép fel.


ephemere.jpg


A jazzes világot másnap, május 11-én a Gyárfás István Trio is hozza. A szakma és közönség által is az elmúlt évek legjobb gitárosának tartott Gyárfás ezúttal a világban a legismertebb magyar gitáros előtt tiszteleg In Memoriam Szabó Gábor című estjével.


gyarfasistvantrio.png


Május-júniusban zajlik a Házban a Városkapu: Debrecen elnevezésű sorozat, amelynek keretében Debrecen város zenei élete mutatkozik be színes programokon keresztül.

Júniusban, 14-én indul a Vibe Changers improvizációs, open mic-est sorozat, amelyet a Random Trip és a Seven Seconds In the Future improvizációs csapatok hoznak tető alá egyesítve erőiket, és amelyből összesen hat alkalom lesz a nyár folyamán, mindig más vendégekkel és remélhetőleg mindig sok vállalkozó kedvű open mic-olóval.

Lesz folkjazzes (Bolyki Sára–Várallyay Petra), valamint globálzenei (Nasip Kismet) koncert is.

A részletes május-júniusi jazzprogram:

május 10. Ephemere (folk jazz)

május 11. Gyárfás István Trio: In Memoriam Szabó Gábor (jazz)

június 8. Bolyki Sára–Várallyay Petra Duó (tradicionális, jazz)

június 29. Papajazz (swing)

június 30. Nasip Kismet (globálzene)

Vissza a hírekhez