JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Évadnyitó a Jazzpresszóban

Újfent a jazzkedvelő közönség vette birtokba a 17. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Központ auláját szeptember 11-én, vasárnap este 7 órakor. A nagy népszerűségnek örvendő Jazzpresszó programsorozat 2022-es őszi/téli évadnyitó estéjén a Szendőfi Fusio Group lépett színpadra.

Az 1992-ben alakult formáció, alapításának 30. évfordulója alkalmából az országot egy jubileumi koncertsorozat keretében járja, melynek a 17. kerületi Jazzpresszó állomásán főleg a legújabb albumukról, az „XXX” címet viselő lemezről játszottak szerzeményeket.

Az esti, kétrészes programon a nézők különleges egyedi zenei élmények lehettek részesei. Az együttes alapvető koncepciója mindig is a megújulás, a progresszív zenei gondolkodás volt. Nagy ívű dinamikai skála jellemzi a zeneművek előadásmódját, amely tendencia, mind élőben, mind pedig az albumukon is megfigyelhető.

A zenekar kiváló zenészei - Elek István (szaxofon), Kormos János (gitár), Tálas Áron (billentyűs hangszerek), Szuna Péter (basszusgitár), Szendőfi Péter (dob) – számára a legfontosabb, amit a színpadon állva közvetíteni szeretnének a közönség felé az nem más, mint a zenélés öröme. A koncerttel sikerült elkápráztatni a közönséget, nagy öröm volt mindenki számára a formáció 30. születésnapi ünneplésének részeseivé válni.


szp.jpg


p1099510.jpg


p1099517.jpg


p1122748.jpg


Gyárfás István, Gyafi a Jazzpresszó házigazdája az évadra vonatkozóan elárulta, hogy csak úgy, mint a korábbi évadokban, színvonalas előadásokkal készülnek a havonta fellépő együttesek.


jazz-a3-2022-10-1.jpg


A Jazzpresszó közönsége legközelebb október 9-én, vasárnap 19 órakor a Lakatos Ágnes Special Zone produkcióját láthatja, hallhatja a Vigyázó Sándor Művelődési Központban.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez