JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Utókarácsonyi „Jazzkívánságműsor” a BJC-ben

Sárik Péter különböző projektjei mindig felkeltik a figyelmet, legyen szó akár „A kékszakállú herceg vára” feldolgozásáról, akár a „Jazzkívánságműsor” koncertekről/lemezekről, hogy csak kettőt említsek a sok közül. A 10 éves múltra visszatekintő „Jazzkívánságműsor” is folyamatos változáson, megújuláson ment keresztül. Először volt a trióban előadott instrumentális változat, majd jöttek az énekes verziók. Előbb a közönség javaslatai alapján külföldi slágerekből válogattak, amelyek előadásában Micheller Myrtill énekesnő segédkezett, majd jött „Jazzkívánságműsor magyarul” sorozat Falusi Mariann főszereplésével. A magyar dalok jazzes feldolgozásaival már két CD-t is megjelentettek, a második 2021 Karácsonya előtt került az üzletekbe (mármint abba a kevésbe, ahol még CD-hez hozzá lehet jutni).

FREE JAZZ ALBUMS 2022 - 24. rész

Ez az írás (és a következők is) egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Ahogyan az említett lemezek esetében - úgy ezúttal is a free jazz honlapján bemutatott alkotások közül válogatok hetente. Mivel egy ideje ritkán értékelik (látják el csillagokkal) a műveket, ezért a saját véleményem alapján döntök.
Huszonnegyedik rész: CATHERINE SIKORA - WINTER SOLOS.

Magyar Jazz ABC – 353. rész: Éles Máté

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
139 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Éles Máténál tartunk.
11 év és 9 hónap alatt eddig 353 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

„Reborn”, avagy Ladányi Gábor a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, majd vasárnap 00:00 órától kerül ismétlésre.
A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően, 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

A jazz szaxofonozás nagy alakjai – 12. rész: Scott Robinson

Elérkeztünk sorozatom utolsó részéhez, amikor is talán a legnagyobb kedvencemet szeretném bemutatni a tisztelt olvasóknak. Vele nemcsak, hogy játszhattam együtt, de közös felvételünk is van, ráadásul tizenkilenc év eltéréssel egy napon születtünk.

Korábbi bejegyzések