JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2022. december 02.
Dalos hangulatban2022. november 24.
Bóková, Nikol: Elements2022. november 23.
Foster, Ronnie: Reboot2022. november 19.
BrothersBe: Mój dom2022. november 18.

Hírek

JAZZKANIZSA – 2022. november 5. (Nagykanizsa, Móricz Zsigmond Művelődési Ház)

Nagy érdeklődés övezte az idei JazzKanizsa programját Nagykanizsán, a Kanizsai Kulturális Központ szervezésében. A legendás régi jazzfesztiválok hangulatát idéző esemény 2016 óta várja a műfaj kedvelőit. A három koncertnek ezúttal a Móricz Zsigmond Művelődési Ház adott otthont.

Újabb gondolataim (VII. évfolyam - 12. rész)

Hetedik éve olvashatják a “Gondolataim a jazz-ről” - majd a “GONDOLATAIM” - és most az “Újabb gondolataim” című sorozat részeit.
Évfordulók, születésnapok, megemlékezések, koncertek, lemezek - havonta megjelenő írás. Újabb és régebbi zenei történések - egy jazzrajongó gondolatai.
Hetedik évfolyam - tizenkettedik rész.

Főszerkesztői jegyzet – 2022 december

11 évesek és 9 hónaposak lettünk. Ezzel tovább javítottuk a magyar jazz sajtó rekordját, amit eddig is mi tartottunk!

www.jazzma.hu Muzsikusi Szavazólista 2022

2016 decemberében lehetett beküldeni először muzsikusoknak szavazatokat. A végeredményt 2017. január 1-én tettem közzé. A mostani tehát már a hetedik Muzsikusi Szavazólista!
Az idén is 32 kategóriában lehet leadni a szavazatokat! Az idén is már november 1-től lehet küldeni a szavazatokat az olvaso.jazzma.hu@gmail.com e-mail címre.
És ne feledjék/feledjétek: a beküldési határidő december 15-e éjfél! Utána küldött szavazatokat már nem fogadok el!

www.jazzma.hu Koncert- és Fesztivál Szervezői, Menedzseri, Jazzklub Tulajdonosi- és Alkalmazotti, Lemeztársasági Szavazólista 2022

2019 decemberében lehetett beküldeni először a szervezőknek szavazatokat. A végeredményt 2020. január 1-én tettem közzé. A mostani tehát már a negyedik Koncert- és Fesztiválszervezői Szavazólista! Viszont az idén először voksolhatnak a menedzserek, a jazzklubok alkalmazottjai, valamint a lemeztársasági emberek is voksolhatnak!
Az idén is 32 kategóriában lehet leadni a szavazatokat! Az idén is már november 1-től lehet küldeni a szavazatokat az olvaso.jazzma.hu@gmail.com e-mail címre.
És ne feledjék/feledjétek: a beküldési határidő december 15-e éjfél! Utána küldött szavazatokat már nem fogadok el!

www.jazzma.hu Olvasói Szavazólista 2022

2013 decemberében lehetett beküldeni először olvasóinknak szavazatokat. A végeredményt 2014. január 1-én tettem közzé. A mostani tehát már a tizedik Olvasói Szavazólista!
Az idén is 32 kategóriában lehet leadni a voksokat! Az idén is már november 1-től lehet küldeni a szavazatokat az olvaso.jazzma.hu@gmail.com e-mail címre.
És ne feledjék: a beküldési határidő december 15-e éjfél! Utána küldött szavazatokat már nem fogadok el!

Újabb Hendrix interpretáció Halper Lászlótól

„Mi lett volna, ha…” jön elő sokszor a kérdés. Mi lett volna, ha Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) nem hal meg 36 évesen, viszont tudjuk, hogy alkotásai kiállták az idők próbáját (életében több mint 600 művet írt). Tudjuk, hogy Miles Davis (1926-1991) hányszor újította meg a jazz műfaját, mondhatjuk teljes életművet hagyott hátra. Mi lett volna, ha Davis két korán elhunyt kortársának, Charlie Parker-nek (1920-1955) és John Coltrane-nak (1926-1967) több idő jutott volna. Ugyanezt a kérdést feltehetjük Jimi Hendrix (1942-1970), a legnagyobb rock gitáros esetében is.

FREE JAZZ ALBUMS 2022 - 20. rész

Ez az írás (és a következők is) egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Ahogyan az említett lemezek esetében - úgy ezúttal is a free jazz honlapján bemutatott alkotások közül válogatok hetente. Mivel egy ideje ritkán értékelik (látják el csillagokkal) a műveket, ezért a saját véleményem alapján döntök.
Huszadik rész: MARCO COLONNA / FRANCESCO CIGANA - SHELLS.

„AQUA”, avagy Hász Eszter a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, majd vasárnap 00:00 órától kerül ismétlésre.
A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően, 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!