JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
Stormy Monday Blues2024. április 29.

Hírek

Happy Xmas 2022

A JazzMa valamennyi olvasójának a lehető legkellemesebb karácsonyi ünnepeket kíván a szerkesztőség valamennyi tagja!

Meglepetés karácsonyi ajándék a Jazzfuel-től a JazzMa olvasóinak

Az internetes jazz újság (Jazzfuel) főszerkesztője, a Párizsban élő londoni Matt Fripp régóta figyelemmel kíséri a JazzMa munkásságát, és év végi európai összesítésébe (Best Jazz Albums of 2022) betett egy magyar előadót is! – A szerk.

A Balaton-felvidék dallamokba foglalva - Szakáll Norbert Quartet – „Eszter kertje” lemezbemutató koncert (Budapest Jazz Club, 2022.12.20.)

Az utóbbi években egyre inkább ismertté válik a tudatos jelenlét, valamint a slow-down fontossága rohanó, felgyorsult mindennapjainkban. Sokan voltak, akik úgy döntöttek, hogy a karácsonyi készülődés forgatagában december 20-án, kedden este megpihennek a Budapest Jazz Clubban, és meghallgatják a Szakáll Norbert Quartet „Eszter kertje” című albumának lemezbemutató koncertjét, amely csaknem telt ház előtt, igen jó hangulatban zajlott.

Új lemezzel állít méltó emléket édesapjának Tornóczky Ferenc

2020 októberében 76 esztendősen elhunyt a Kőbányai Zenei Stúdió alapító tanára, Tornóczky Ferenc. Az Artisjus-díjas zenész, zenetanár többek között olyan jazz zenészekkel dolgozott együtt, mint Pege Aladár, Fogarasi János, Jávori Vilmos, Lattmann Béla, vagy éppen Berki Tamás.

FREE JAZZ ALBUMS 2022 - 23. rész

Ez az írás (és a következők is) egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Ahogyan az említett lemezek esetében - úgy ezúttal is a free jazz honlapján bemutatott alkotások közül válogatok hetente. Mivel egy ideje ritkán értékelik (látják el csillagokkal) a műveket, ezért a saját véleményem alapján döntök.
Huszonharmadik rész: JAMES BRANDON LEWIS QUARTET – MOLECULAR SYSTEMATIC MUSIC - MSM LIVE.

Magyar Jazz ABC – 352. rész: Éles Gábor

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
139 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és most Éles Gábornál tartunk.
11 év és 9 hónap alatt eddig 352 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Cseh Péter Trio - lakáskoncert

A Múzeum utca egyik tágas lakásában mintegy negyvenedik alkalommal szervez koncertet Márkus Ferenc. Minden esemény zártkörű, ugyanakkor nyitott az újonnan érkezők számára. A művészetkedvelő és művészetközvetítő házigazda megőrizte a bizalmát, meghív ismeretleneket is, amennyiben jazzrajongók barátai.

50 éve történt…+ - Jazz-rock albumok 1971-ből – Mark-Almond „Mark-Almond"

A zenekart 1970-ben két olyan jazzmuzsikus (Jon Mark és Johnny Almond) alakította 1970-ben Londonban, akik épp előtte váltak ki a John Mayall épp aktuális zenekarából, amellyel két LP-t is felvettek 1969-ben. A Mark-Almond első lemezének felvételeit 1970-ben rögzítették és a Blue Thumb jelentette meg 1971 elején Amerikában.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések