JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Magyar Jazz ABC – 356. rész: Faludi Tamás

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.) 140 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Faludi Tamásnál tartunk. 11 év és 10 hónap alatt eddig 356 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Faludi Tamás

1956. június 10-én született Budapesten.

1973-tól 77-ig Montag Lajos nagybőgőművész magántanítványa, majd felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola Jazztanszakára, itt Berkes Balázs tanítványa volt és 1981-ben szerzett oklevelet.

1981-től a Láma együttes tagja, amelyben Gerendás Péter gitározott és énekelt, Farkas András zongorázott, és Vincze Tamás dobolt.

Játszott B. Bíró Zoltánnal a Latin Combo-ban,

1983-ban résztvett az LGT turnéján és az „Albumm” élő lemezfelvételén a Vígszínházban, majd Folk Iván progresszív rock formációjában, a Song-ban.

1985-től közel 13 évig Malecz Attila Bop Art Orchestra-jának tagja. A zenekar számos rangos nemzetközi jazzfesztiválon lépett fel. Köztük: Karlovy Vary, Dunkerque, Montreux (ahol lemez is készült játékukról), North Sea Hága, Cannes (ugyancsak élő lemezfelvétellel), a bostoni Berklee College, az indiai Jazz Yatra Bombay, New York, Montreal, Nürnberg.

A Bop Art Orchestra vendégszólistája volt többek közt a szaxofonos Dés László, a zongorista David Janeway, a basszusgitáros Krzysztof Sćierański, és a szaxofonos Zbigniew Namyslowski.

Közreműködik az „Elephant of the Milky Way”, a „Clinical Picture”, és a „Samba Concertante” című CD-ken.

1998-tól a Gerendás Péter Társaság tagja volt, az „Átölel a múlt” és az „Új dimenziók” című CD-k szereplője.

2003 óta közreműködik különböző latin formációkban, így a Cora Son, Fekete Linda és a Rio Trio valamint a Patricio Baeza Salsa zenekarokban.

Jelenleg tanítással foglalkozik.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez