JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Jazz Showcase 2023 – íme, a zsűri és a közönség kedvencei!

Elsöprő érdeklődés mellett zajlott a 16. Jazz Showcase! A háromnapos eseménysorozat délutánjain hat zenekar versengett a zsűri és a közönség szavazataiért.

image-25.png


Idén a Müpa nemzetközi zsűri által odaítélt szakmai díját és a Jazz Showcase 2023 Közönségdíját ugyanaz a formáció, a Symbiosis 5 kapta, a díjazott fellépési lehetőséget kap a Müpában a Nemzetközi Jazznapon. A zenekar ezen felül a Magyar Jazz Szövetség és a Budapest Music Center egy-egy különdíját is bezsebelte, így színpadra léphet a Magyar Jazz Napján és az Opus Jazz Clubban is.


image-26.png


Ugyancsak a Magyar Jazz Szövetség különdíját kapta a Trio Johnology, jutalmuk egy fellépési lehetőség a Magyar Jazz Napján, de a trió nyerte a Művészetek Völgye Fesztivál Harcsa Veronika Udvara és a Jazzfestival Leibnitz különdíját is, így a Művészetek Völgye Fesztivál és a Jazzfestival Leibnitz 2024 közönségének is bemutatkozhat majd.

Zempléni Fesztivál különdíját – és a vele járó meghívást –, valamint a 11. Paloznaki Jazzpiknik különdíját a Sárközi Dina Quintet érdemelte ki.

Jazz Club DS, Dunaszerdahely különdíjának birtokosa a Nagy Noémi Quartet, akik színpadra léphetnek a Samaria Jazz Fesztiválon, míg az IneffableZamJam különdíjasaként ZamJam fesztiválon koncertezhet majd.

A londoni 606 Klub különdíját Egri János Jr. nyerte el, aki szólista fellépési lehetőséget kap a londoni 606 Klubban a 2023/2024-as évadban.

Vissza a hírekhez