JazzMa

Friss Hírek

Hírek

FREE JAZZ ALBUMS 2024 - 72. rész

Ez az írás - ahogyan a FIVE STARS ALBUMS című sorozat esetében is történt - a free jazz honlapján ismertetett alkotások közül mutat be kéthetente egyet. Hetvenkettedik rész: OLIE BRICE, RACHEL MUSSON, MARK SANDERS - IMMENSE BLUE.

1.jpg

A hetvenkettedik részben a már idén, január 14-én megjelent Immense Blue című alkotásról olvashatnak, amelyet az angol West Hill Records gondozott.

Az album digitális (6 GBP) és CD (10 GBP) formátumokban látott napvilágot.

A közreműködő muzsikusok:

Olie Brice - bőgő,

Rachel Musson - tenorszaxofon,

Mark Sanders - dob.

Az elhangzó darabok címei és időtartama:

1. Jump the Hidden Balconya the Air (31:43)

2. Stretched Polyphone (11:04)

3. Hollow Circle and Round Edge Scream (12:38)

2.jpg

3.jpg

4.jpg

A free jazz-ben gyakori felállású hármas tagjai: az angol bőgős Olie Brice (1981), a szintén Londonban élő szaxofonos Rachel Musson (19??), valamint honfitársuk, a dobos Mark Sanders (1960). (Egyikük sem szerepelt még újságunkban.)

Az Immense Blue című albumon a három hosszú tétel közül az első, több, mint félórás darab (viszonylag) finoman, nyugodt dallamokkal kezdődik - aztán lendületbe jön - és közben változó tempókkal és hangulatokkal “támad”.

Hasonló, de két rövidebb számban folytatódott 2022-ben, a londoni Vortex klubban elhangzott koncert. Musson mellett Brice és Sanders is kapott hosszabb improvizációkra lehetőséget.

Vissza a hírekhez