JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub 2024. februári klubkoncert - vendégművész: Pozsár Eszter - fuvola, szaxofon

2024. február 9., péntek - Pilisvörösvár, Modern Café.

Szép számú és igen lelkes közönség előtt zajlott a pilisvörösvári Gyémánt Jazz Klub februári klubkoncertje, a már jelentős számú törzsközönséghez ismét új arcok is csatlakoztak.

Pozsár Eszter kiváló szaxofonos és fuvolista két fuvolával érkezett – egy normállal és egy altfuvolával – valamint szopránszaxofonnal. A dr.Peller Jazzband alapfelállásában – Hegedüs Zsuzsanna - ének, dr.Dorogi Ákos - zongora, Jeszenszky György - dob, Molnár Zoltán - trombita, szárnykürt, és dr.Peller György - szaxofon - Kozák Zoltán bőgős helyett Spischák Dávid működött közre basszusgitáron.

A koncert a „Swinging Sheperd Blues”-zal kezdődött, Pozsár Eszter szopránszaxofonnal vezette elő a témát, majd Hegedüs Zsuzsanna énekelte el a szám két versszakát. Pozsár Eszter kiváló szopránszaxofonszólója fokozta a hangulatot rögtön igen magas szintre, majd Dorogi Ákos virtuóz zongoraszólója után Spischák Dávid dallamos basszusszólóval mutatkozott be.

Másodikként az érzelmes, latin lüktetésű „Kicsit maradj még” című kompozícióját altfuvolán adta elő Pozsár Eszter. Molnár Zoltán szárnykürt kísérete és szólója nagyszerűen egészítette ki az altfuvola búgó hangjait, valamint Dorogi Ákos játszott stílusos zongoraszólót.

Majd folytatódott az „állatos” számok sora az „On Green Dolphin Street” című standarddel. Jeszenszky György dobon és Spischák Dávid basszusgitáron kiválóan hozták a latinos-swinges váltakozó kíséretet. A témát ismét Hegedüs Zsuzsanna énekelte el, Pozsár Eszter fuvolával játszott szólót, Peller György tenorszaxofonon, Molnár Zoltán pedig trombitán.

Következett egy „állatos” Peller szerzemény, az „I Miss You Colorado Beatle”, amelynek témáját a szerző szaxofonon vezette elő, illetve el is énekelte a szövegét. Pozsár Eszter kedves fuvolaszólót játszott a közepes tempójú swinges számra, majd Dorogi Ákos zongoraszólója és Molnár Zoltán szárnykürtszólója hangzott el.

Majd újabb blues következett, ezúttal Pozsár Eszter „Hungarian Blues” című kompozícióját a szopránszaxofon, a trombita és a tenorszaxofon három szólamban adta elő. A fúvós, zongora és basszusgitár szólók után Jeszenszky György dobszólója következett a fúvósokkal felelgetve.

Az első rész utolsó előtti száma Jobim „Triste” című latin standardje volt, a téma első felét Peller György hozta szaxofonon, a második felét Pozsár Eszter fuvolán.

Végül a szünet előtt Horace Silver „Peace” című gyönyörű és különleges balladáját Molnár Zoltán szárnykürt bevezetője után Hegedüs Zsuzsanna énekelte el.

A szünet után egy pörgősebb számmal, egy boogie-woogie-val folytatódott a koncert, Peller György „George’s Boogie”-jával, amely egy 16 ütemes blues szerkezetű dal. Ebben a dalban közreműködött jam session-szerűen Kocsis László klarinét és szaxofonművész, aki altszaxofonon játszott egy nagyszerű szólót beugróként.

Majd a „Night in Tunisia” című Dizzie Gillespie dallal folytatódott, Hegedüs Zsuzsanna énekével, és Pozsár Eszter virtuóz szopránszaxofonszólójával.

Egy kicsit komolyabb jazz „vizekre” evezve, egy nehezebb akkordkörű, de nagyon szép standard, a „Falling Grace” következett, amelynek témáját ugyancsak Hegedüs Zsuzsanna énekelte, Pozsár Eszter ezúttal fuvolával játszott gyönyörű szólót, majd Dorogi Ákos zongoraszólót és Molnár Zoltán szárnykürtszólót.

Majd egy könnyedebb hangvételű nóta hangzott el, Molnár Zoltán játszotta el Billy Reid szerzeményét, az „I’ll Close My Eyes” című standard Blue Mitchell-féle verzióját trombitán.

A koncert Nat King Cole „Straighten Up and Fly Right” című számával folytatódott, amelyben a refrén második felét a zenekar tagjai is énekelték. A közönség nagy tapssal fogadta a produkciót.

Utolsó előttiként a „The Chicken” következett, a három fúvós unisonoban adta elő a témát, majd igazi örömzenéléssé változott a koncert, ismét beállt Kocsis László is egy szólóra altszaxofonjával, Spischák Dávid pedig kiváló basszusszólót játszott a számban.

Egy latin standarddel, a „Wave”-vel fejeződött be a februári Gyémánt Jazz Klub koncertje.

A fényképeket Hortyné Máté Annamária készítette.

eszter-fuvola.jpg

eszter-szopran.jpg

eszter-szopran2.jpg

eszter-szopran3.jpg

szopran-trombita-szaxofon.jpg

trombita.jpg

beszallo-szaxofonos.jpg

A Gyémánt Jazz Klub következő estje március 8-án, pénteken lesz, közreműködő vendégművész Juhász Gábor gitáron.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez