JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 27.
Saturdays’s Children2024. április 27.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Lezárult az EJI tisztújításának második szakasza

Érvényesen és eredményesen zárult az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület tisztújítási folyamatának második szakasza. Első lépésben a februári szavazást követően az EJI munkáját koordináló döntéshozó szervnek, az új Küldöttgyűlésnek a felállítására került sor, ezúttal pedig a Küldöttgyűlés saját tagjai közül megválasztotta az EJI elnökét, valamint az elnökség, a felügyelőbizottság és a jogdíjbizottság tagjait.

eji-logo.jpg

A grémium bizalma töretlen, így a 2024. július 1. és 2028. június 30. közötti regnálási időszakra az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület elnökévé ismét dr. Gyimesi László zeneművészt, az elnökség tagjainak pedig Császár Angela színművészt, Kiss János táncművészt, Sztevanovity Zorán zeneművészt, és Zsilák György artistaművészt választotta. A Felügyelőbizottság tagja az elnökséggel azonos időkeretben továbbra is Fehér Anna színművész, Földi Béla táncművész és Horváth Kornél zeneművész.

A jogdíjbizottságokba új tagokként csatlakoztak: Dorogi Ákos jazz zongorista, Gayer Ferenc, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, továbbá Csőre Gábor és Zoltán Áron színművészek. A bizottságok március 26-tól – szintén négyéves időtartamra – kapták meg felhatalmazásukat az alábbi tagsággal.

Zene- és táncművészek jogdíjbizottsága:

Brieber János, Dr. Dorogi Ákos, Eötvös Tibor, Frenreisz Károly, Gayer Ferenc, Dr. Gyimesi László, Koncz Zsuzsa, László Attila, Rotter Oszkár, Szabó András Bálint, Szenthelyi Miklós, Temesi Bertalan, Topolánszky Tamás, Wagner Gábor, Zsoldos Béla.

Színművészek Jogdíjbizottsága:

Borbás Gabi, Császár Angela, Csőre Gábor, Detre Annamária, Egri Márta, Hegedűs D. Géza, Konrád Antal, Mihályi Győző, Molnár Zsuzsanna, Pálos Zsuzsa, Rába Roland, Rajkai Zoltán, Zoltán Áron.

tisztujitas-k.jpg

Vissza a hírekhez