JazzMa

Friss Hírek

Hírek

A hangok világának menedéke

Kilépni a rohanó hétköznapokból elemi szükségletté vált, megtépázott napjaink nyugalomért kiáltanak. A művészet és ezen belül is a zene sokszor és sokféleképpen tud segítséget nyújtani a kilépés folyamatában. Május 22-én Lamm Dávid a Müpában nyitja meg inspiráló világának kapuit, mindazok számára, akik egy kicsit elvonulnának a mindennapok elől.

mupa-logo-2020.jpg

lammdavid-foto-wirthklara.JPG

A gitáros-zeneszerző 2010-es 1st the 1 albumával robbant be a zenei köztudatba, eklektikus hangzását pedig – amelyben jól megférnek egymás mellett instrumentális és énekes jazzmotívumok, valamint groove-os témák – tovább tökéletesítette 2019-es, Invisible című albumán.

A Müpában májusban hallható Skidaddle című új anyagának magját az elmúlt évek mindannyiunk számára ismerős eseményei adják: a világot alapjaiban felforgató vírus, az újonnan kirobbanó konfliktusok, illetve az az alkotói igény, hogy a hangok világában a nehézségek ellenére menedéket találjunk.

A lemez szerteágazó, mégis fülbemászó, a jazztől a rapig ívelő anyagából több dalt a május 22-i müpás koncerten hallhat először a közönség, megszólaltatásukban pedig olyan kiváló művészek működnek közre, mint a magyar zenei élet egyik legmeghatározóbb alakja, Dés László, valamint az élő jazzlegenda, a vibrafonos David Friedman, aki olyan zenei óriásokkal dolgozott együtt és készített felvételeket, mint Chet Baker, Leonard Bernstein, vagy éppen John Scofield.

A koncertről bővebben az alábbi linken olvashat:

https://mupa.hu/program/vilagzene-jazz-konnyuzene/lamm-david-skidaddle-2024-05-22_20-00-fesztivalszinhaz

Vissza a hírekhez