JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 21.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

Magyar Jazz ABC – 433. rész: Gáspár Szilvia

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.) 160 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Gáspár Szilviá tartunk. 13 év és 4 hónap alatt eddig 433 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Gáspár Szilvia

gaspar-szilvi.jpg

1981. február 25-én született Móron.

Tanulmányait a székesfehérvári Kodály Zoltán Zenei Általános Iskolában kezdte.

16 éves koráig tagja volt a Lovrek Károly karnagy vezette Kodály Gyermekkórusnak, amelyhez több Szokolay Sándor kompozíció ősbemutatója is fűződik. A kórussal Európa számos országába és Amerikába is eljutott.

2000-ben a Fejér megyei Diáknapok rock-jazz-mai dal kategóriájában 60 versenyző közül megnyerte a Kategória díjat.

A következő években jazz- és ezzel párhuzamosan klasszikus énektanulmányokat folytatott Pocsai Krisztinánál és Székelyhidi Hajnalkánál.

Tanulmányait 2001-től a Veszprémi Egyetem színháztörténeti szakán és egyidejűleg a dr. Lauschmann Gyula Jazz Szakközépiskola jazzének szakán folytatta, ahol az ének mellett jazz zongorát is tanult Szabó Dánieltől és Romhányi Árontól.

A szakvizsga után 2005-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakára, ahol Lakatos Ágnes tanítványa volt, és 2009-ben kapta kézhez diplomáját.

Énekelt a grazi jazztanszakon tanuló Balázs Tamás zongorista, Szalai Tamás bőgős és Németh Csaba dobos együttesével.

Akkoriban alakította saját formációját, a Gáspár Szilvi Jazz Bandet.

Fellépett a Kortárs Művészeti Fesztiválon, a Vörösmarty Színházban, klubokban, különböző rendezvényeken, és a Vörös Tamás vezetésével működött székesfehérvári Hang-Szin-Tér Big Banddel is,

2006. március 3-án bemutatkozott a Magyar Rádió Márványtermében.

További jelentősebb helyszínek, ahol fellépett a Gáspár Szilvi Band: Művészetek Palotája, Budapest Jazz Club, Műcsarnok.

Emellett oktat is: jelenleg a Zeneművészeti Intézetben tanít jazzének szakon.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez