JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2023. március 30.
.jaXon: Dog Circus2023. március 29.
Soukup, Luboš: Levitas2023. március 28.
Stick Men: Tentacles2023. március 23.
Kappeyne, Floris: Closer2023. március 21.
Lukács Eszter: So Nice2023. március 19.
Adó 1%2023. március 18.
Abair, Mindi: Wild Heart2023. március 16.

Lemezpolc kritika:
di Luzio, Luca - Never Give Up

di Luzio, Luca: Never Give Up 2023. január 31., Dr. Peller György

luca-di-luzio-never-give-up.jpg

Luca di Luzio – Never Give Up


A sokszínű és sokoldalú olasz jazzgitáros, Luca di Luzio (1973) elektromos, akusztikus és klasszikus gitáron játszik, olyan stílusban, amely a jazz standard-ektől és a bossa nova-tól a funkon, a modern jazzen, a fúzión át és a bluesig mindent lefed.

2018-ban vette fel a „GLOBETROTTER” című albumát Dave Weckl, Jimmy Haslip, George Whitty és Max Ionata társaságában.

Most új albummal jelentkezett, amely 2022. december 20-án jelent meg. Ezúttal egy másik amerikai világsztár, Randy Brecker trombitás társaságában, a „Never Give Up” cíművel, amit azoknak ajánl, akik soha nem adják fel, követik az álmaikat, és maguk írják a sorsukat minden nap.

Az albumon népes zenészgárda játszik:

Luca di Luzio gitáron, Randy Brecker trombitán, Alain Caron basszusgitáron, George Whitty billentyűkön, Rodney Holmes dobon, Steve Thornton ütősökön, valamint a fúvósszekcióban Luca Quardelli tenorszaxofonon, Manuel Trabucco altszaxofonon, Massimo Morganti harsonán, és Andrea Guerrini trombitán.

Az album anyaga a fúziós vonalba illeszthető be leginkább, főként Randy Brecker trombitaszólói miatt, de pop jazz, smooth jazz és groove-os elemek is fellelhetők a zenében. Némelyik szerzemény hangzását tekintve akár egy James Bond film zenéje is lehetne.

Kiemelést érdemel az album címadó dala, amely a harmadik –egyben a legszebb- szám a lemezen. Ez kissé elüt a teljes lemezanyagtól líraiságával, ballada jellegével.

A lemezen 9 szám hallható, mindegyik Luca di Luzio szerzeménye. A számokban az arrange-okat George Whitty és Luca di Luzio készítette.

1, Second Life

2, Fishing in Paradise

3, Never Give Up

4, Verso Sera

5, The Genius

6, Lauderdale

7, Shortcut

8, Jimmy V

9, A14


Vissza a lemezhez