JazzMa

Friss Hírek

PARÁDÉS VISSZATÉRÉS2018. szeptember 17.
KÁOSZT IGÉRT, BÉKÉT HOZOTT2018. szeptember 14.
GITÁRFENOMÉN A BJC-BEN2018. szeptember 13.
Jazz az árkádok alatt2018. szeptember 10.
Neumann Balázs: Faith2018. szeptember 10.
Bende Zsolt: Cycle of Change2018. szeptember 05.
SZÜLETÉSNAPI JAZZÜNNEP 2018. szeptember 04.
BALÁZS JÓZSI 402018. augusztus 28.
A CSÜTÖRTÖKI HÁZIGAZDA2018. augusztus 25.
BUDAPEST 19562018. június 22.

Provincia

Provincia - Kanizsai vendég: Márkus Tibor

Lassan behálózzuk az egész országot! Ezúttal nagykanizsai tudósítónk, Vámos Béla ült a computer billentyűi mögé.

Immár tizennegyedik vendégét fogadta április 16-án a Kanizsa Big Band. A 2006-ban elindított sorozatban a hazai jazzélet vezető muzsikusait látja vendégül a zenekar. Az eltelt öt év alatt fellépett az együttessel: Elek István, László Attila, Skerletz Gábor, Schreck Ferenc, Zana Zoltán, Kollmann Gábor, Tóth Viktor, Hámori János és Micheller Myrtill.

Mostani vendégük Márkus Tibor volt, a LFZE adjunktusa, egyben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, s egyáltalán nem mellesleg a Magyar Jazz Szövetség elnöke.


markus-tibor.JPG


A koncertnek Nagykanizsán a Magyar Plakátház biztosította a helyszínt, melynek aktuális kiállítása régi mozi plakátokból áll, ami színes hátteret adott a hangversenynek. hangverseny műsorában a régi jazz standard-ek mellett újabb hangszereléseket is hallhatott a közönség, továbbá érdekes színfolt volt Márkus Tibor szerzeménye a „Blues Suite”, melyet erre az alkalomra tanult meg együttesünk. Tibor saját elmondása szerint utoljára gyerekkorában játszott big band-ben, ezért nagy izgalommal várta a találkozást. A koncert jó hangulatú volt, Tibor nagyszerű szólói élvezetesek voltak és a zenekar is kitett magáért.


kanizsa-big-band.jpg

Vissza az összes cikkhez