JazzMa

Friss Hírek

Toronto Jazz Orchestra: 202018. december 18.
RÁKFOGÓ LEMEZFELVÉTEL2018. december 15.
Rákfogó - 20182018. december 14.
Lantos Zoltán: Sonaris2018. december 04.
Játék – 2018 december2018. december 02.
HENDRIX SZÜLETÉSNAPJÁN2018. december 01.
BLANCHARD ÚJRA 2018. november 26.
A BAJNOKOK JUTALMA2018. november 21.

Provincia

Provincia - Kanizsai vendég: Márkus Tibor

Lassan behálózzuk az egész országot! Ezúttal nagykanizsai tudósítónk, Vámos Béla ült a computer billentyűi mögé.

Immár tizennegyedik vendégét fogadta április 16-án a Kanizsa Big Band. A 2006-ban elindított sorozatban a hazai jazzélet vezető muzsikusait látja vendégül a zenekar. Az eltelt öt év alatt fellépett az együttessel: Elek István, László Attila, Skerletz Gábor, Schreck Ferenc, Zana Zoltán, Kollmann Gábor, Tóth Viktor, Hámori János és Micheller Myrtill.

Mostani vendégük Márkus Tibor volt, a LFZE adjunktusa, egyben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, s egyáltalán nem mellesleg a Magyar Jazz Szövetség elnöke.


markus-tibor.JPG


A koncertnek Nagykanizsán a Magyar Plakátház biztosította a helyszínt, melynek aktuális kiállítása régi mozi plakátokból áll, ami színes hátteret adott a hangversenynek. hangverseny műsorában a régi jazz standard-ek mellett újabb hangszereléseket is hallhatott a közönség, továbbá érdekes színfolt volt Márkus Tibor szerzeménye a „Blues Suite”, melyet erre az alkalomra tanult meg együttesünk. Tibor saját elmondása szerint utoljára gyerekkorában játszott big band-ben, ezért nagy izgalommal várta a találkozást. A koncert jó hangulatú volt, Tibor nagyszerű szólói élvezetesek voltak és a zenekar is kitett magáért.


kanizsa-big-band.jpg

Vissza az összes cikkhez