JazzMa

Friss Hírek

ANTONIO SÁNCHEZ2019. január 21.
Jazzlista - január 19.2019. január 19.
BJC 11!2019. január 17.
Shorter, Wayne: Emanon2019. január 16.
Gone but Not Forgotten 20182018. december 31.
A JAZZ ESSZENCIÁJA2018. december 30.

Világsztárok Magyarországon

Világsztárok Magyarországon – Al Jarreau 2001. május 18-án a Márványteremben és 19-én a Budapest Kongresszusi Központban, Tzumo és Kőfalvi Csaba szemével

Megkértem Tzumo-t és Csabát, hogy mondjanak pár mondatot Al Jarreau-ról, mert Hárs Viktorral kiegészülve ők kísértek az énekeseket a döntőben, majd másnap az amerikai énekes kérésére ők is felléphettek a BKK-ban! Sajnos, Viktort nem értem utol…

Tzumo

Felejthetetlen élmény volt vele játszani 2001-ben, amikor az akkori Magyar Rádió Jazz-ének verseny győztesével, Boros Julival a Kongresszusi Központban énekelt. Telefonon sokat beszél róla nekem azóta is Les Czimber (Czimber László). Szinte ő vitte bele a jazzbe Al Jarreau-t a kezdetekben.

Az alábbi linket pedig Les Czimber küldte Amerikából!

https://www.youtube.com/watch?v=7VWO6029T2w&list=PLC58C0BD9DF5891F0


Kőfalvi Csaba

2001 januárjában Oláh "Tzumo" Árpi azzal hívott fel, hogy őt kérték fel Garai Attila Ének Tehetségkutató Verseny  kísérésére triójával, amiben a körülmények szerencsés konstellációjának köszönhetően én is közreműködhettem. (Na és mit gondolsz Csaba, ki kérte fel a Tzumo-t –akit akkor még Cumónak hívtak!-, hát persze hogy én! – A szerk.)

A történethez az is hozzátartozik, hogy az ezt megelőző  időszakban Árpival sokat játszottunk együtt, valószínű, hogy ez is közrejátszhatott személyem kiválasztásában.

Mikor tudomásomra jutott a díszelnök kiléte, Al Jarreau neve vegyes érzelmeket keltett bennem, ugyanis zenei irányultsága számomra inkább a pop jazz felől,--természetesen ismerve az elsőrangú muzsikustársait--volt ismeretes, mint inkább a straight jazz felől.

Mindez persze betudható volt az én tájékozatlanságomnak is.

A döntő után volt az első személyes kontaktusunk, amikor odajött hozzám és gratulált a játékomhoz, és tett egy-két technikai megjegyzést, ami meglepően ért, mivel egy zeneileg rendkívül szenzitív személy benyomását keltette bennem. Természetesen nagyon jó érzés töltött el, mikor megtudtuk, hogy a másnapi gálán velünk is szeretne játszani.

Úgy is lett.

Két számot játszottunk vele, nagyon jó volt, végig "követett" minket, együtt lélegzett velünk.

Nagy köszönettel tartozom Maloschik Róbertnek, az akkori szervezőknek (me and my lovely wife Gabriella, you know! – A szerk.), segítőknek és muzsikustársaimnak, Tzumo-nak és Viktornak, hogy ilyen lehetőséghez jutottam.


al-jarreau-es-a-cumo-trio.JPG


Vissza az összes cikkhez