JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Pearly Clouds feat. Gary Lucas

2016. szeptember 30. 20:00 - Szabó Enikő, Gary Lucas és Dezső Tóni triója a Fonóban. Az amerikai gitáros legenda, aki beleszeretett a magyar népdalokba….

Igazi legenda lép fel a Fonóban egy remek, új trio kötelékében: Gary Lucas amerikai gitáros-dalszerző összesen 25 szóló albumot jegyez; olyan művészekkel dolgozott együtt különböző műfajokban, mint Leonard Bernstein vagy Nick Cave. “Az egyik legjobb és legeredetibb gitáros” írja róla a Rolling Stone magazine. Most pár napra a Szabó Enikővel ás Dezső Tónival közösen alapított trióval érkezik Magyarországra.  A folk az ethno jazz és blues keveredik a muzsikájukban; elhozzák hozzánk a magyar, amerikai és déli zenei örökséget és keresik a találkozásokat.


pearly1.jpg


A formáció két éve játszik együtt, rendszeres meghívásokat kapnak Európa és a tengerentúl városaiba, amelyeknek próbálnak eleget tenni. A világ egyik legjobb gitárosaként számon tartott és zeneszerzőként Grammy-jelölést is kivívó Gary Lucas méltó társai az elsősorban népdalénekesként ismert Szabó Enikő és a remek szaxofonos, Dezső Tóni.  A trio koncertje igazi zenei csemege, a folk az ethno jazz és blues kedvelőinek.



Vissza a hírekhez