JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Blue Wednesday2024. április 24.
Névnaposok – György2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Vidéki Jazzarcok – Horgos Zsolt (Zsámbék)

Zsoltot 2000-ben ismertem meg, mikor feleségemmel, Szász Gabriellával elindítottuk a Zsámbék Jazz Open-t. Aztán 2011-ig (a záró akkordig) szinte valamennyi koncertünkön megjelent kedves feleségével, Kingával.

horgos-zsolt.jpg


Először talán arról kellene mesélned, hogyan kerültél kapcsolatba a kulturális szervezéssel. Már általános iskolában, vagy a gimnáziumban is mutatkoztak rajtad olyan jelek, hogy ha törik, ha szakad Te szervező leszel? Mikor kattant be Nálad, hogy ilyen pályára lépj?

Családi indíttatással kezdtem zenét tanulni általános iskolás koromban. Amikor középiskolába mentem, az első dolgom volt, hogy a kollégiumban zenekart szervezzek. Ennek kapcsán munkálkodtunk néhányan azon, hogy koncerteket, bulikat szervezzünk saját magunk és a közönségünk számára.


Milyen munkahelyeid voltak eddig és ott miket kellett szervezned?

A mindennapokban népi cserépkályhákhoz készítek csempét, de emellett 11. éve vagyok képviselő Zsámbékon. Ez utóbbi tevékenység ad lehetőséget a szervezéshez. Vannak saját, azaz önkormányzati rendezvényeink, de segítem az intézményeink által szervezett megmozdulásokat és minden egyebet, ami zene és Zsámbékon történik.


Hogyan kerültél kapcsolatba a jazz-zel? Muszájból, vagy otthonról hoztad magaddal a jazz szeretetét?

A zene szeretetét itthonról hoztam. Amikor megszülettem, "apai ágon a CH együttesbe születtem bele", a 60-as évek beat zenéjét játszották. A jazz közelébe főiskolás koromban kerültem. és már akkor egészen megfertőződtem.


Összeszámoltad-e már, hogy eddig hány koncertet szerveztél?

Ezen eddig nem töprengtem, de elég sokat ahhoz, hogy már ne nagyon tudjam megszámolni. Persze sosem egyedül dolgoztam, hanem mindig csapattagként.


Mióta vezeted a zsámbéki jazzklubot?

Jazzklubot nem vezetek, a Zsámbéki Önkormányzat és a Zsámbéki Művelődési Ház jazztematikájú koncertjeit patronálom.


Eddig kiket hívtál meg?

Saját ötlet és megvalósítás például a Mezzo Quartet volt, de mint említettem, inkább segítő vagyok a háttérből.


Az idei évre milyen terveid vannak?

Az elmúlt évben elindítottunk egy Zsámbéki Bodzafesztivál nevű rendezvényt. Ennek tematikusan az egyik napja lesz jazz ihletettségű. Tavaly többek közt a Syrius Legacy adott nagy sikerű koncertet a Romtemplomnál, az idei év programja még formálódik, de ami biztos, hogy június 8-a és 10-e között érdemes lesz Zsámbékra látogatni!


Mikor lesz a következő jazzklub koncertetek?

Legközelebb a Seven Days Jam együttes lép fel a Nyakas Jazz Klubban február 24-én, szombaton 19 órától, majd 8 hétre rá a Gáspár Károly Trió szerepel április 21-én, szombaton a Zsámbéki Művelődési Házban.

Vissza a hírekhez