JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Exkluzív interjú Wohlmuth Istvánnal

Az V. Kerületi Önkormányzat kulturális tanácsnoka, Wohlmuth István szereti és önzetlenül támogatja a jazzt. A napokban jelezte, hogy a közeljövőben ismét a jazz kerül nála előtérbe! Én meg azt gondoltam, hogy akkor jól kifaggatom a jeles esemény kapcsán.

img-2967.JPG

1) Azt csiripelik a belvárosi (jazz)verebek, hogy a közeljövőben ismét valami nagy dobásra készülsz...

Igen! 2018-ban a II. Belvárosi Jazz Verseny  győztese lett a Nagy Emma Quintet. Akkor megígértem nekik, hogy az Önkormányzat támogatja majd első saját CD-jük megjelenését. Azóta elkészült a hanganyag. Most folynak az utolsó simítások és  az elkészült CD hanganyagának bemutatására kerül most sor élőben.


2) Mikor és hol lesz a jeles esemény?

2019. február 01-én 19.00 órakor  lesz a lemezbemutató koncert az Aranytíz Kultúrház nagyszínpadán  a Tolnay Klári teremben.  (Bp. V. Arany János u. 10.)


3) Nagy Emmán kívül kik lépnek fel?

A Horváth Balázs  Quartet és a Gáspár Károly Trió lesz az első részben. A második részben pedig Emmáék lemezbemutatója. Műsorvezető: Fekete Csilla.


4) És 2019 tavaszára is tervezel még jazz megmozdulást?

Természetesen! Gőzerővel folynak az előkészületek a III. Belvárosi Jazz Verseny megrendezésére, melynek helyszíne ismét a Szabolcsi Bence Zeneiskola Díszterme. (Bp. V. Vármegye u. 9.) Már az időpont is meg van, 2019. április 29-e. A zsűri tagjai: Fekete Kovács Kornél, Cseke Gábor, Ávéd János.  Pillanatokon belül elkészül a végleges kiírás. Mindenképpen érdemes  lesz a felhívásra figyelni, hiszen 2019 ifjú tehetségeit keressük. Remélem, hogy a JazzMa.hu is beszámol a február elsejei koncertről és a III. Belvárosi Jazz Verseny részletes kiírását is közreadja.


Természetesen! Sok sikert a megvalósításhoz!

Vissza a hírekhez