JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Aaron Parks Little Big – LANGNAU JAZZ NIGHTS (2019. július 24.) - Svájci nyári jazzfesztivál-szezon-jelentés (negyedik rész harmadik alrésze)

A Langnau-i jazzfesztivál második napjának első zenekara az Aaron Parks Little Big volt. Aaron Parks Seattle-i csodagyerekként indult (első lemezét 16 évesen vette fel, „The Promise” címmel), de aztán karrierje mégsem ívelt fel olyan gyorsan, mint azt sokan vártuk. Utóbbi, ECM-es lemezeiről a JazzMa rendszeresen tájékoztat; úgy látom, kissé megoszlanak a vélemények a muzsikájáról.

ap5.jpg


A mostani banda viszont nagyon ütős, és semmi köze az ECM-sound-hoz. (Angolul tudom legjobban mondani:) „this band kicks serious ass”. Aaron remekül válogatta össze a zenekart, Greg Tuohey (megint csak angolul: „a criminally underrated guitarist”), DJ Ginyard (szuper basszgitáros, korábban a Screaming Headless Torsos-ban is játszott), és Tommy Crane, egy teljesen elvont, de hihetetlenül tehetséges fiatal dobos.

Mint Theo Croker koncertje, ez a program is egyszerre mutatott őszinte tiszteletet a Nagy Elődök előtt, és integrálta az újabb zenei trendek (jazzen belül és azon kívül is) hatásait. Megint csak angol szavakkal tudom leírni, hogy „hip”, „groovy” és „trippy”.  És helyenként „screaming”. Ezekre, ha valaki tud tökéletes magyar szavakat, a megoldásokat továbbra is Maloschik Robinak lehet továbbítani; a nyertesek között továbbra is értékes nyereményeket sorsolunk ki... :)


ap1.jpg


ap2.jpg


ap3.jpg


ap4.jpg

Vissza a hírekhez