JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Viharfelhők v. jazzfesztivál – 1:1

Péntek délután megérkeztek Debrecenbe a felhők. Nagyok, szürkék.. S nyomukban hatalmas eső. A jazzfesztivál szervezői az utolsó pillanatig kivártak, s végül kompromisszumos megoldás született: nem maradtak zene nélkül a rajongók, de kevesebb és rövidebb koncertet tartottak csak meg a Nagyerdőben.

A Játszótér színpadon az első két meghirdetett fellépő játszhatott, a Nagy Emma Quintet és a Vintage Dolls. A kezdési időpontokat törölték leghamarabb, a fellépők és a közönség is kicsit tanácstalanul várták, mi történik… A vizes padok és a barátságtalan idő miatt csak a nagyon elszántak ültek le az asztalokhoz, a többiek állva, sétálva töltötték a várakozás perceit. Mivel két viszonylag nagy együttesről volt szó, a beállás is elég sokáig tartott, ezzel is a koncertre megbeszélt időt csökkentve. Végül szűk fél órát játszott mindkét csapat, ízelítőt adva műsorukból a rájuk kíváncsiaknak.

Nagy Emma tavaly is fellépett már Debrecenben, most egy nagyobb zenekart hozott magával, melyben Tálas Áron billentyűzött, Cseh Péter gitározott, Dénes Albert bőgőzött és Klausz Ádám dobolt. A saját szerzeményekből álló műsor egy elvarázsolt világba repítette a hallgatót: a különös hangulatú témák érdekes történetek elmesélésére inspirálták aztán a zenészeket. Az énekesnő hosszan kitartott hangjai, nagyobb hangközugrásai is egyedivé tették a számokat, a hangszeresek pedig a kiváló szólóikkal járultak hozzá az elbeszélésekhez. Sajnos mire belemelegedtünk volna, el is telt a rendelkezésre álló idő, át kellett adni a színpadot a következő fellépőknek.

img-6816-2.JPG

img-6817-2k.jpg

img-6818-2.JPG

A Vintage Dolls a harmincas-negyvenes évek vokális zenéjének megidézését tűzte ki célul maga elé. Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes énekes triója mögött egy nagyobb zenekar működik, melynek tagjai: Benedek Áron (trombita), Tálas Áron (billentyűk), Szabó Illés (gitár), Klimász Tamás (bőgő) és Csízi László (dobok) voltak. A nagyon vidám, pörgős-táncos zenét virtuózan, elegánsan és közben elementáris erővel szólaltatták meg, és a közönséget abszolút magával is ragadta ez az előadás, a már szemerkélő eső dacára is hangosan követelték a folytatást. Egy ráadást sikerült aztán kiharcolni, amit nagy tapssal köszöntek meg a kitartó résztvevők.

img-6821-3.JPG

img-6822-2.JPG

img-6829-2k.jpg

Bízzunk benne, hogy holnap már felhők nélküli eget láthatunk a Nagyerdő felé közeledve, és meghallgathatjuk a teljes szombati programot, amelyben számtalan érdekesség ígérkezik.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez