JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

CSEH PÉTER-KÉRI SAMU-KLAUSZ ÁDÁM TRIÓ

Három fiatal tehetség, akik mindent beleadtak, hogy zenéjükkel szétrobbantsák az iF kávézó falait. (Kéri Samu a Berklee-ről jött haza karácsonyi szünetre! Cseh Pétert és Klausz Ádámot pedig többek között a Nagy Emma Quintet tagjaiként ismerhetik jól olvasóink! - A szerk.)

A csapat meglepően letisztult, egységes hangzásvilággal rendelkezik. A feldolgozásoknál ugyanúgy képesek voltak megvalósítani magukat, ugyanazt a hangzást, és teljesítményt nyújtották, mint a saját szerzeményeiknél. Amiért ez még érdekesebb, hogy eközben ötletekből egyáltalán nem volt hiány, minden számnál tudtak újat mutatni. A változatos tempók, lüktetések, metrumok csak a technikai része a hangszereléseknek. Emellett jóval fontosabb, hogy a hangulatokkal is képesek voltak játszani. Nem szabad kihagyni, hogy az effektekkel és hangszínekkel sem fukarkodtak, amit leginkább Kéri Samu (basszusgitár) játékán lehetett megfigyelni. Egészen modern, és extrém hangzásokat sem félt megszólaltatni, amihez még hozzá kell tenni a virtuóz hangszerkezelést is. Klausz Ádámmal (dob) kiegészülve – aki egyébként effekt cintányérokkal színesítette a hangzást – erőteljesen meghatározták a trió hangzását. Cseh Péter gitárjátéka, torzított hangszínei így jól illeszkedtek a ritmusszekció, néha egészen extrém hangzásvilágába. A szólók terén természetesen mindenkinek volt lehetősége kibontakozni. Kéri Samu és Klausz Ádám szólóira inkább az intenzivitás, és hatalmas energiák voltak jellemzők, míg Cseh Péter szólóiban az intenzitás mellett megjelent a visszafogottság és megfontoltság is. A hangszerelések egyértelműen a nagy hatásokra épültek, robbanékony belépések, hirtelen dinamikaváltások, kiállások, unisono részek jellemezték. Ez meg is tette hatását, az egész koncert tele volt energiával. Még a lassabb balladáknál is érezni lehetett ezt a plusz töltetet, ami bármikor felrobbanhat. A teljes koncertnek is megvolt a dinamikai íve, amely az utolsó számnál érte el csúcspontját.

A zenekar teltháznak játszott, és nem véletlenül. A zenészek lelkesedése, energiái teljesen átragadtak a közönségre, akiknek a koncert minden bizonnyal felejthetetlen élmény maradt. Aki lemaradt, és csak ezt a szerény beszámolót olvasta a koncertről, ne hagyja ki következő koncertjüket, élőben kell őket hallani!

(8-án az Edisonban szerepelnek, utána Samu utazik vissza Boston-ba! Viszont már most meg tudom mondani, hogy 2020. augusztus 8-án, szombaton a Debreceni Bor és Jazz Napokon lépnek fel. A nagyerdei Játszótér Színpadon 17.30-tól játszanak majd! – A szerk.)


dsc05622.jpg


dsc05629.jpg


dsc05638.jpg


dsc05645.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez