JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Újévi jazzklub, vendég Mester Dániel szaxofon - Gyémánt Jazz Klub

2020.01.10. péntek, 19.00 - Pilisszentiván, Gyémánt Étterem.

A 2020-as év első Gyémánt Jazz Klubja Pilisszentivánon a szaxofont kedvelőknek nyújtott kivételes élményt, ezúttal Mester Dániel működött közre vendégként tenorszaxofonon, valamint egy-egy számban klarinéton a Dr.Peller Jazzband-ben.

A koncert a sajátos hangulatú „You and the Night and the Music” című dallal kezdődött, majd Cliffrod Brown szerzeményével, a „Sandu” című nagyszerű blues-zal folytatódott.

Az első félidőben egyetlen swingként a „September in the Rain” következett, majd dr. Peller György latin szerzeménye, a „Spyro” hangzott el, Csomós Feri vérbeli dobszólójával.

Ezután Herbie Hancock-tól a „Watermelon Man”-t játszotta instrumentálisan a zenekar, a funkyban Mester Dániel nagyszerű tenorszaxofon-szólója után Peller György moldvai kavalon játszott egy rövid szólót.

A következő szám – a „What a Wonderful Word” – előtt Hegedüs Zsuzsanna énekesnő lepte meg a közönséget egy megható rövid novella felolvasásával, amely megalapozta a hangulatot ehhez a gyönyörű műhöz.

Az első félidő csúcspontja a „Basin Street Blues” lett, amelyben Molnár Zoltán trombitán játszott kiváló szólót, Kozák Zoltán egy hosszabb basszusgitár-szólót adott elő, Mester Dani pedig klarinéton, amelytől a hangulat a régi időket idézte, a végén már-már dixieland-be csapott át.

A koncert második fele Gershwin „Our Love Is Here to Stay” című szerzeményével kezdődött, majd a „So Nice (Summer Samba)” dallamai csendültek fel, ebben Kovács Tamás adott elő hosszú, szép gitárszólót.

Majd egy gyors nóta, Shorter-től a „Black Nile” következett, Mester Dani „mesterien” tenorszaxofonozott benne, Peller György pedig szopránszaxofon-szólót játszott.

A második félidőben kiemelkedő volt a Peller szerzemény, a „Népies Blues” előadása, amelyben szintén Mester Dani szólózott nagyszerűt, egyenesen törökös jellegű dallamokat adva elő, a közönség nagy örömére.

A koncert három hosszabban előadott számmal fejeződött be, a „Song for My Father” hangzott el előbb, azután Parker „Now’s the Time”-ja, amelyben Hegedüs Zsuzsanna is megcsillogtatta szólisztikus képességeit, de Csomós Feri is nagyszerű dobszólót adott elő, először Kozák Zoltán basszusgitárossal felelgetve, majd egyedül folytatta.

Zárószámként a „Footprints” című Wayne Shorter szerzeményt adta elő a zenekar, szintén hosszú, nagyívű szólókkal minden tag részéről. A közönség vastapssal jutalmazta a koncertet.

A Dr.Peller Jazzband következő vendége február 14-én Bágyi Balázs dobos lesz.

A fényképeket Soóky Péter készítette.


dsc-6156.jpg


dsc-6246.jpg


dsc-6253.jpg


dsc-6379.jpg


dsc-6385.jpg


pjb-mester-dani20200110.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez