JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Elmaradt, elmaradó, vagy más időpontra kerülő fesztiválok – Harcsa Veronika (Kapolcs)

Veronikát 2005-ben ismertem meg, mikor elhozta nekem első lemezét (Speak Low). Akkor még a Zeneakadémia Jazztanszékének másodikos növendéke volt.

harcsa-veronika.JPG

Fotó: Nagy Eszter Fruzsina


1) Az idei már hányadik fesztivál lett volna, amin maga is részt vett volna?

Az idei, 30. Művészetek Völgye már a hetedik, amin udvargazda minőségben veszek részt. Korábban is jártam a Völgyben fellépőként, fesztiválozóként, de 2014 óta programhelyszínt is vezetek, ahol a jazzé a főszerep. A számos, változatos koncert mellett napközben jógával, énekes workshop-pal, kézműves foglalkozással, újdonságként tematikus bakelit-hallgatóval is várjuk a vendégeket.


2) Az idén mikor lett volna a Harcsa Veronika udvar?

Eredetileg július végén lett volna a tíznapos fesztivál, amit az ismert okok miatt szeptemberre halasztottunk, amikor nem egyhuzamban, hanem négy hosszúhétvégén várjuk a fesztiválozókat. Ezek tematikus hétvégék lesznek, a legtöbb jazz program, így az udvarom háromnaposra rövidített változata az első hétvégén, szeptember 4-6. között zajlik majd. Sajnos, nem volt rá lehetőség, hogy a teljes programot átütemezzük szeptemberre, ám minden kimaradó program jövőre, a 2021 júliusi Művészetek Völgyében lesz bepótolva, és bízunk benne, hogy a háromnapos szeptemberi verzió is elég izgalommal kárpótol majd.


3) Hány napig tartott volna és hány jazz zenekar lépett volna fel?

Az eredeti, tíznapos júliusi fesztiválon több, mint negyven koncert, és ugyanennyi kísérőprogram zajlott volna, a szeptember 4-6. közötti póthétvégén tizenkét koncert és ugyanennyi egyéb program lesz az udvaromban, tehát arányos azzal, hogy tíz nap helyett hármat tartunk meg. Ugyanakkor mivel tematikus a négy szeptemberi hosszúhétvége, így könnyebb az érdeklődés szerint választani a programnapok között, és az adott hétvégére érkezni, ha valakit inkább a jazz, vagy inkább a klasszikus zene, színház, népzene, stb. érdekel.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez