JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Tájékoztatás a Müpa friss járványügyi intézkedéseiről

Az alábbi nekem címzett levelet kaptam a Müpa Sajtóosztályától! – A szerk.

mupa.png


Kedves Maloschik Róbert!

Ahogy arról holnapunkon és Facebook-oldalunkon már tájékoztattuk kedves közönségünket, Magyarország kormányának döntése értelmében, a járványhelyzettel kapcsolatos friss intézkedéseknek megfelelően a Müpában korábban már bevezetett szigorú biztonsági előírások mellett új szabályokkal folytatjuk működésünket. Ezúton is szeretnénk Önt informálni a legfontosabb tudnivalókról.

Közönségünk, művészeink és munkatársaink egészsége és biztonsága a legfontosabb számunkra, és ezúton is szeretnénk megköszönni látogatóink rugalmasságát, kivételes körültekintését és támogatását. Büszkék vagyunk rá, hogy a Müpának ilyen nagyszerű nézői vannak, akik figyelnek és vigyáznak egymásra!

A Müpa az elmúlt időszakban is fokozott figyelmet fordított a távolságtartásra, ám szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a legfrissebb kormányzati intézkedések alapján az épület minden pontján kötelező a 1,5 méteres távolság betartása.


Mit érdemes tudnia az új ülésrendről?

November 4-től nézőink az iránymutatásoknak megfelelően egyesével, sakktáblaszerű elosztásban – két hely kihagyásával – foglalhatnak helyet termeinkben. Ez alapján a korábban megváltott, helyre szóló jegyével a szabályoknak megfelelő új nézőtéri ülésrendből következően várhatóan egy másik, az eredeti helye közelében található szabad széket foglalhat majd el. Ez azt jelenti, hogy az együtt érkezők, családtagok sem ülhetnek egymás mellé, ezzel kapcsolatban kérjük és köszönjük megértésüket. A megfelelő hely elfoglalásában a nézőtéren dolgozó kollégáink segítenek majd, forduljon hozzájuk bizalommal!


A jegyértékesítés szünetel, értesítést kérhet, amely elővásárlási lehetőséget biztosít.

Ez a rendkívüli helyzet rengeteg bizonytalanságot rejt magában, és mindannyiunktól nagy rugalmasságot követel. Mi mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk a közönségünk számára is legideálisabb, legmegnyugtatóbb megoldást. Ezért előadásainkra jegyet vásárolni pillanatnyilag nem lehet, ám továbbra is számítunk Önökre, így a 2020. december 31-ig tartó időszak előadásaira vonatkozóan új lehetőséget vezettünk be: az Önt érdeklő – és még nem telt házas – produkciók jegyértékesítésének indulásáról jelenleg értesítést tud kérni, ami az előadás napján elővásárlási lehetőséget is jelent egyben. Ezzel szeretnénk biztosítani, hogy csak olyan előadásra lehessen jegyet vásárolni, amely reményeink szerint meg is valósulhat.


Természetesen a Müpa épületének teljes területén – így a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban is – továbbra is kötelező maszkot viselni úgy, hogy az orrot és szájat is takarja. További biztonsági előírásainkat, illetve házirendünket megtalálja honlapunkon.


Ha az aktuális szabályozások okán, vagy egészségügyi okokból nem szeretne közösségbe menni, belépőjét az erre a célra korábban kialakított online felületen az előadás napjáig visszaválthatja, emellett a bérletes előadások jegyárát is visszaigényelheti. Amennyiben influenzaszerű tüneteket észlelne magán, illetve fennáll a vírusfertőzés gyanúja, arra kérjük, ne látogasson el a Müpába, mielőbbi gyógyulása érdekében maradjon otthon!


Kérjük – különösen, ha már megváltott koncertjeggyel rendelkezik – kísérje figyelemmel honlapunkat és Facebook-oldalunkat, ahol minden friss információt megosztunk a tudnivalókkal és az aznapi előadásra vonatkozó esetleges teendőkkel kapcsolatban.


Köszönjük együttműködését, és szeretettel várjuk a Müpában!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez