JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

30 év JAZZ

Három évtizeddel ezelőtt, a rendszerváltozás forgatagában alakult meg a Magyar Jazz Szövetség, a műfaj mindmáig egyetlen, országos hatáskörű társadalmi és szakmai szervezete.

pizapcom15848185500821.jpg


Kezdeményezője és elsőként megválasztott elnöke Gonda János volt, akit Kőszegi Imre, László Attila, Márkus Tibor, majd 2013-tól Bágyi Balázs követett a szervezet élén.

A ma több száz tagot számláló szövetség hivatásos és amatőr muzsikusokat, szakembereket és jazzkedvelőket egyaránt tömörít a soraiban. Tevékenysége az idők során folyamatosan bővült, a műfaj általános képviseletén túl rendezvények szervezését, tehetséggondozást, ismeretterjesztést és a jazzért tevékenykedők szakmai elismerését is magába foglalja. Működését pályázatai révén fokozódó mértékben támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.

Az MJSZ az évfordulóra 80 oldalas magyar és angol nyelvű, képekkel gazdagon illusztrált reprezentatív kiadványt jelentetett meg, amely áttekinti a magyar jazz és a szövetség történetét, bemutatja a nemzetközi érdeklődésre számot tartó előadókat és az új nemzedéket képviselő fiatalokat, képet ad a jazz hazai intézményrendszeréről és szellemi hátországáról, továbbá megismerteti az olvasót a szövetség szakmai díjaiban részesült muzsikusokkal, kritikusokkal, szervezőkkel, támogatókkal.

A kiadvány díjmentesen beszerezhető a kiemelt jazzklubokban, a jazz-zel foglalkozó oktatási intézményekben és a kiemelt kulturális központokban, elkészítését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez