JazzMa

Friss Hírek

Cseh Péter: In Between2021. január 07.
Stanley Clarke (1951-)2021. január 04.

Hírek

A BMC Records sikerei New York-ban

Tegnap közöltük Gáspár Károly interjúját a soproni zongorista Varga Gáborral trió lemezének amerikai sikeréről. És máris itt az újabb magyar siker az Amerikai Egyesült Államokban, amelyről lapunk szegedi tudósítója, Simády Béla számol be! – A szerk.

A „The New York City Jazz Record” amerikai szaklap januári számában közzétette a „Best of 2020” listáit, ahol a budapesti BMC Records kiemelkedő eredményeket ért el.

tnycr.jpg

A kiadó a világ 5 legjobbja közé került, a Lukács Miklós Cimbiózis Trió: „Zene az időtlen percek magányából” című lemeze pedig az év albumainak listájára került fel.

(A www.jazzma.hu már 2020. február 9-én megjelentette Gáspár Károly „rave review”-ját erről a CD-ről: https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/lukacs-miklos/lukacs-miklos-music-from-the-solitude-of-timeless-minutes-zene-az-idotlen-percek-maganyabol/kritika/lukacs-miklos-lukacs-miklos-music-from-the-solitude-of-timeless-minutes-zene-az-idotlen-percek-maganyabol)

Nagy gratuláció a kiadónak, és Lukács Miklósnak is ehhez a páratlan sikerhez!

(A www.jazzma.hu Szerkesztőségi-, Muzsikusi-, és Olvasói Szavazólistáján a különleges hangszer kategóriában Lukács Miklós végzett az élén, míg ugyanezen a három listán Az év lemezkiadója kategóriában a BMC Records lett az első!)


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez