JazzMa

Friss Hírek

BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Klub-körkép – Kacsányi Éva (Metronóm Jazz Klub – Pécs)

Évát még a „jazz Paradicsomban” ismertem meg. I mean, időtlen idők óta jó barátok vagyunk.

kacsanyi-eva.jpg


1) Mióta működik a pécsi Metronóm Jazz Klub?

2020 szeptemberében indította a Metronóm Jazz Klub a 20. évadát.


2) Te mióta vagy a vezetője?

A nyitás óta én vagyok a Metronóm Jazz Klub vezetője, de a klub gondolatát közösen találtuk ki az akkori gyakornokommal, Udvardi Péterrel- aki egyébként abban az időben nagy "jazz-őrült" volt és vele együtt láttuk el a klubvezetői teendőket.


3) A "lockdown" miatt a betervezett jazz koncertek maradtak el nálatok?

Sajnos, a múlt évben is és ebben az évben is helyezgetem át az időpontokat, szerencsére tavaly nyáron a Zsolnay Örökségkezelő NKFT - a gyönyörű ipari műemlékudvarán - elindított egy "Pirogránit esték" sorozatot, melyben arra törekedtünk, hogy minél több műfaj kedvelői töltsenek nálunk szabadtéri programon egy kellemes estét. A művészi élményt még azzal is fokoztuk, hogy minden alkalommal épület-fényfestés varázsolta el a Pirogránit udvar közönségét. Ebben a sorozatban több jazzkoncertet tudtunk megrendezni, így a múlt évről csak a november utáni koncertek időpontjait kellett erre az évre áthelyezni és sajnos ez év első féléves programjai szintén csúsznak. (Mellékelek néhány képet a fényfestésről a koncertek idején)


piro-hangulat.jpg


premecz-kozonseggel.jpg


piro-hangulat3.jpg

A fotókat Tóth László készítette


4) Pesten azt csiripelik a "jazzverebek", hogy április végére vége lesz a COVID-19 harmadik hullámának. Nem tudom, hogy Pécsen mi a helyzet, mit beszélnek a délvidéki jazzrajongók a nyitásról?

Sajnos nekünk sincsenek pontos információnk, sőt illúziókat sem kergetünk, mi jelenleg úgy tervezünk és abban bizakodunk, hogy május végén talán a szabadtéri programokat elindíthatjuk, ha ez a reményünk beválik, akkor a Metronóm Jazz Klub programsora is kiköltözik a Pirogránit udvarba.


5) Ha csoda folytán tényleg lehet nyitni, kiket tervezel meghívni a nyári szünetig?

Mi  nem tartunk nyári szünetet, pont azért, mert ez a csodálatos, nagyon hangulatos udvar a rendelkezésünkre áll. Mióta a Zsolnay Negyedbe költöztünk, azóta folyamatos, nyári szünet nélküli a Klubkoncert sorozat.

Mindenek előtt végre szeretném meghívni a már harmadik időpontra áthelyezett Gadó Gábor Quartet és az Oláh Kálmán 50' és fiai koncertet.

A nyári időszakra még szeretném meghívni a Rodek Balázs Triót, a Karosi Juli Quartettet, Antal Gábor Trió feat. Kutzora Edina, a Cymbal Rush-t, a Nagy Emma Quartettet, a Kollmann Gábor Quintettet, és szeptember végén pedig Zolbertet. Ezen koncertek mindegyikét a Pirogránit Udvarra terveztem, ha nem lesz jogszabályi akadálya, akkor rossz idő esetén a koncertteremben is meg tudjuk rendezni a programokat, ha csak a szabadtér lesz engedélyezve, akkor pedig esőnapot hirdetünk.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez