JazzMa

Friss Hírek

BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Magyar bigbandek – Friends Big Band (Győr)

Csorba Jánost, a zenekar vezetőjét 2005 óta ismerem személyesen.

csorba-janos.JPG


1) Mikor alakítottad a Friends Big Band-et?

A zenekar 1998 októberében alakult.


2) Eleinte csak a barátaid vettek részt benne? Csak győri tagjai voltak a zenekarnak?

Igen, egy szűk baráti kör adta meg a zenekar magját, így az elején nem is volt meg a teljes big band felállás, csak 3 harsona volt, és hangszer hiány miatt nem volt baritonszaxofon.


3) Győrött mik a helyszínek, ahol mér felléptetek? Van állandó klubotok?

Városi rendezvényeken lépünk fel, mint a Győri NYár, a Fröccs Napok megnyitója,

dsc-1065.JPG

Anna napi búcsú, Szüreti Fesztivál, vagy bármelyik Győrben működő művelődési ház rendezvénye. Jelenleg több mint 5 éve a József Attila Művelődési Ház biztosítja a próbatermet, ez a legtöbb koncertünknek, táncos esténknek a helyszíne.


4) Magyarországon hol léptetek eddig fel Győrön kívül?

Az első jónéhány big band fesztiválon és szakmai napon részt vettünk Budapesten, játszottunk Balatonfüreden a Tagore sétány színpadán, Küngösön, Csornán, Celldömölkön, Szombathelyen az Isis Big Band által szervezett fesztiválon.


5) Külföldön jártatok már?

Igen, a lengyelországi Nowy Tomysl-ben jártunk a XVII. Big Band Fesztiválon, ahol különdíjat kaptunk, és a legjobb énekes díját is hazahoztuk.


6) Van CD-tek, esetleg DVD-tek?

Igen. Van egy stúdióban felvett lemezünk 2002 áprilisából, „In the Mood” címmel, majd 2006 decemberében egy koncert felvételből készítettünk lemezt. A 10 éves jubileumi koncert anyagából 2008 őszén készült egy lemez, „Jubileumi koncert Malek Andreával” címmel. Ezt követően már csak több kamerás, stúdió minőségű koncert DVD felvételeket készítettünk az éves „nagykoncertekről”, mint Natali Cole emlékest Malek Andreával, My way - Nyári Károly és a Friends Big Band, Valami Amerika - Szolnoki Péterrel, 15 éves születésnapi koncert László Boldizsárral, és Duke Ellington: Sacred Concert - Micheller Myrtill-lel és a Richter János Vegyeskarral.


7) Kik most a zenekar tagjai?

A zenekar tagjai közt épp úgy vannak hivatásos és nem hivatásos zenészek. Bár, ha jól megszámolom, akkor már a hivatásos zenészek felé billen a mérleg 2/3-1/3 arányban.


img-2673-1.jpg


8) Mik az idei terveitek?

Tervből nincs hiány, Folytatnánk a swing-boogie-wooogie táncestjeinket, egy alakuló énekegyüttessel is vannak terveink, pótolnánk Szűcs Gabival és Szolnoki Péterrel a tavaly elmaradt koncertjeinket, egy Bécsben élő szaxofonművésszel is tervben van egy Kapustin szaxofon verseny bemutató és swing est, és a jól megszokott koncertek, amiket a művelődési házban honosítottunk meg.

Várjuk nagyon a próbák és koncertek lehetőségét, mert várnak bennünket!


9) Sok sikert a tervek megvalósításához!

Köszönjük szépen!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez