JazzMa

Friss Hírek

Lage, Julian: Squint2021. június 19.
Frankie Látó 50!2021. június 10.

Hírek

Fenyves Quartet – Live at Jókai Klub (Tom-Tom Records)

Május 7-én (vagyis tegnap!) megjelent a Fenyves Márk gitáros/dalszerző „Live at Jókai Klub” című koncertalbuma.

Az eddig trióként alkotó csapathoz csatlakozott Benkő Dávid (Subtones) Hammond-orgonán.

A zenekar márciusban adott közönség nélküli online koncertet a Jókai Klub-ban, amit a Hegyvidék TV rögzített. A koncerten a trió eddigi két lemezének (Homecoming, Don’t Miss the Band) szerzeményei, és új, már orgonával írt dalai hangzottak el, mint a „Saturday Blue”.

A lemezen szereplő hat dal mindegyike, hat eltérő látványvilágú videót kapott, amiket Garamszegi József készített. Mihalik Ábel keverte, a borítót Benkő Dávid készítette, így egy igazi „csináld magad” kiadvány készült, amit a Tom-Tom Records terjeszt.

„Már tavaly összegyűlt egy új albumra való dalcsokor, aminek megírásában már Dávid is részt vett az orgonájával. Nagyon szerettem volna idén egy új dalokból álló nagylemezt, de a zeneipar leállása miatt át kellet gondolni a finanszírozási lehetőségeket.

Így jött az ötlet, hogy online koncertet rögzítsünk, és az egyéb munkálatokat oldjuk meg magunk. Ezért nagy köszönettel tartozom a zenekarnak, a Jókai Klub-nak, a Hegyvidék TV-nek, Garamszegi Joey-nak a videókért, illetve kiadónknak a Tom-Tom Records-nak.

Örülök, hogy így alakult, mert egy jó hangulatú élő felvétel született, ahol nem volt második lehetőség a feljátszásra, és meg tudjuk mutatni, hogyan is szólnak a régi dalaink orgonával, illetve az új dallal ízelítőt adunk a következő lemezről.” – Fenyves Márk


fenyves-quartet-live-at-jokai-klub.jpg


Fenyves Quartet – Live at Jókai Klub (Tom-Tom)

  1. Easy Blues (04:49)
  2. If It were the Blues (04:35)
  3. Saturday Blue (06:17)
  4. Under the Mississippi (05:36)
  5. My Favourite Swing (06:08)
  6. Some Sky (05:56)

Total time: 33:21


fenyves-quartet.jpg


Előadók balról jobbra:

Fenyves Márk – gitár, Benkő Dávid - Hammond orgona,Mihalik Ábel - dob, Miskolczi Márk – basszusgitár

Vissza a hírekhez