JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Tuesday Afternoon2024. április 23.
Névnaposok – Béla2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Mi újság? – Bálint Rezső

Rezsővel 2005-ben a budafoki bigband találkozón találkoztam először. Akkor épp a Chamelen Big Band vezetője volt.

stories-chameleonjazzband-cover1500.jpg


1) A pesti "jazzverebek" azt csiripelik, hogy megjelent zenekarod, a Chameleon Jazz Band új lemeze. Mi a címe, és kik a közreműködő muzsikusok?

chameleonjazzband-offical2020-2.jpg

A "STORIES" című album Húsvétkor látott napvilágot, Birinyi Márk Ádám zongorán, Bartók Vince basszusgitáron, míg Telek Attila dobon kíséri harsonajátékomat. Nagyon várjuk már, hogy a közeljövőben élőben is előadhassuk ezeket az új muzsikákat, mert a lemez koncert formájában még nem hangzott el.


2) Lesz ennek lemezbemutató koncertje? Mikor és hol?

Természetesen lesz! 2021. június 2-án (szerdán) és június 3-án (csütörtökön) újbudai törzshelyünkön mutatjuk be az anyagot. A Montázs Art Café terasza egyik kedvenc játszóhelyünkké nőtte ki magát az elmúlt időszakban, de tapasztalataink szerint a közönség is nagyon kedveli a helyszínt. Lesz torta, koccintunk és persze számos meglepetéssel is készülünk az új dalokon túl.


3) A CD-n feldolgozások, vagy saját szerzemények hallhatók?

Nyolc kompozíció kapott helyett az albumon, mind saját szerzemény. Hat dalt írtam én, ebből kettőt Király Ádám barátommal közösen. A "Midnight Walk" Zsemlye Sándor, a "Step Out" című jazz-funkos muzsika Fövenyi Máté szerzeménye. Külön szeretném Mátét kiemelni, aki több dalban hangszerelőként is közreműködött, de hatalmas köszönet illeti a zenekari tagokat is, hiszen a zenei streaming platformokon rendkívül sikeres "Windows to My Soul" hangszerelése például az ő érdemük!


4) A muzsikálás mellett tanítasz még? Hány tanítványod van?

A Weiner Leó Konziban továbbra is egész állásban tanítok csoportos órákat, elsősorban kamarazenét, de van pár tehetséges zeneiskolás növendékeim is, míg a Budapesti Osztrák Iskolában, ami egy német nyelvű gimnázium, szintén vannak osztályaim. Nem unatkozom.


5) A rádiózást is csinálod? Vagy azzal már felhagytál?

Évek óta nem rádióztam, de ha minden jól megy, ez hamarosan megváltozik. Ennek előfutára a Chameleon Jazz Band Instagram oldalán egy új, élő beszélgetős sorozat szerda esténként, ahol zenészekkel, művészekkel csevegünk kötetlenül az élet nagy dolgairól.


6) Sok sikert a dupla lemezbemutató koncerthez!

Köszönjük szépen! Nehéz nyár, nehéz év lesz, de töretlenül megyünk előre és várunk minden zenerajongót a koncerteken, hiszen mi elsősorban ahhoz értünk, hogy szórakoztassuk a nagyérdeműt!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez