JazzMa

Friss Hírek

Wingfield, Mark: Zoji2021. július 21.
Erev, Ari: Close to Home2021. július 18.
Brian Bromberg (1960-)2021. július 05.

Hírek

Mi újság? – Kéri Samu

Habár Samu még csak augusztus végén lesz 23 éves, már 7 éve a 2014-es AlbaRegiaFest tehetségkutatóján felfigyeltem elképesztő tehetségére. Szakszóval „még a légyszart is lejátszotta a plafonról”… és mindezt hihetetlen sebességgel!

1) Jól gyanítom, hogy az idén végez a Berklee-n?

Így igaz, egy 3 éves kaland ér most véget, életem legsűrűbb, ingergazdag időszaka.


2) Hol és mikor lesz a diplomakoncertje?

A COVID miatt rendkívüli módon, Budapesten a MOM kupolatermében lesz megtartva augusztus 4-én, szerda este 8 órától pontos kezdéssel. A bostoni zsűri ZOOM-on élőben követi majd végig, akiket a közönség a kivetítőn is láthat majd.


keri-samu.jpg


3) Eljön a tanára, Gary Willis is?

Nagyon jól esett nekem az a legutóbbi főtárgyórámon, amikor azt mondta: "Azért a próbáról valahogy küldjél nekem egy videót, hogy képben legyek én is!". Jó azt érezni, hogy ő is szeretné, hogy ez jól sikerüljön. Az egyik backing-et külön, az órai kereteken kívül találkozva tettük össze extra munkával. Biztos vagyok benne, hogy ott lesz!


4) Hogy állította össze a koncert anyagát? I mean, miket játszik?

Lesz sok saját, amiket még soha nem játszottam zenészekkel nagyközönség előtt. Lesznek mellette standard-ek is, illetve egy népdal egy népzenész kíséretében, ahol pár percre meg fogom próbálni elfelejteni, hogy jazz zenész vagyok.


5) Szólóban játszik? Ha nem, akkor kik lépnek fel magával?

Lesz egy szám, ami egyszemélyes lesz (looper/beatbox produkció), de alapvetően zenészekkel játszok majd: Nagy János: zongora, Gudics Marcell: dobok, Mogyoró Kornél: perka/ütőhangszerek, Kézdy Luca: hegedű, és Szabó Csobán Gergely: ütőgardon.


6) Sok sikert a hangversenyhez! Remélem, hogy augusztus 8-án Debrecenbe már kitüntetéses amerikai diplomával jön!

Köszönöm Robi bácsi! Alig várom, hogy találkozzunk Debrecenben!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez