JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Blue Wednesday2024. április 24.
Névnaposok – György2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Mi újság? – Szebényi Dániel

Danit 10 éve ismertem meg a Balogh Csibe Jenő Jazz Zongora Tehetségkutató Versenyen.

szebenyi.jpg

Fotó: Bikali Sándor


1) Mi minden történt eddig magával 2021-ben?

Rengeteg minden szerencsére, és egyre több dolog jön, ahogy újra elindul a világ. A folyamatos koncertezés mellett elkészült az első saját név alatt megjelent kislemezem, ami már hallgatható a különböző streaming felületeken. Emellett a következő Mike Gotthard és az első Electric Shock anyagon dolgozunk folyamatosan Misivel és Borlai Gergővel. Gergő ezenkívül megálmodott egy csodálatos popszerű produkciót, ami


2) Milyen bizottságba jelölték magát?

A Recording Academy szavazó tagja lettem. Ez egy amerikai, stúdió-zenészeket és egyéb iparági szereplőket tömörítő szervezet, amely adja a Grammy-díjakat is többek között.


3) És maga az első magyar, aki bejutott ebbe a bizottságba?

Nem. Az idei évben Czomba Imi is tag lett, illetve biztos vagyok benne, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek.


4) Egyáltalán mi lesz a dolga? Maga mondja meg, hogy kit/kiket jelöljenek Grammy-díjra, vagy kap egy listát jó sok lemezzel és azokak közül kell válogatnia?

Mind a kettő. Természetesen azt, hogy ki kapjon Grammy-t nem én fogom megmondani, de van egy szavazatom. Az, hogy ez pontosan hogyan zajlik, jelenleg tanulom a különböző előadásokon, amit a Recording Academy szervez. Ami fontos, hogy én magam is tudok beküldeni hangfelvételeket, lemezeket, és onnantól kezdve csak az adott előadón és a produktumon múlik, hogy meddig jut a Grammy jelölés folyamatában.


5) És zenészként milyen tervei vannak az év hátralévő részében?

A fentebb említett terveken kívül az a tervem, hogy rengeteget fogok koncertezni, ameddig lehet, és élvezem a nyarat. Hogy utána mit hoz az élet, azt pedig akkor dől el, amikor már ott vagyunk. Nagyon képlékenynek érzem a jelenlegi viszonyokat, szóval próbálok minél több lehetőséget kihasználni arra, hogy zenélhessünk.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez