JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2021. szeptember 19.
Ronee (Hervoly Renáta): Wake2021. szeptember 19.
Chameleon Jazz Band Acoustic2021. szeptember 18.
Bágyi Balázs: Satie in Jazz2021. szeptember 17.
A Jazzrael Spanyolországban2021. szeptember 12.
Cyrille, Andrew: The News2021. szeptember 10.
Varga Dániel: Solar Crisis2021. szeptember 09.
Victor Wooten (1964)2021. szeptember 06.

Hírek

Nagy Jancsa és társai a békéscsabai Meseházban

A Nagy János Trió volt a csabai meseházi jazz-csütörtök szombat esti vendége. (Pardon, a koncert nem a jazz-csütörtök, hanem a Köszönjük, Magyarország! égisze alatt futott.) Bár a főtéren a „Jég dupla viszkivel” szólt, így is negyvenöten (kutyástól) voltak kíváncsiak az extrém hármasfogatra.

Már a zenekar felállása is nagyon vagány volt: Nagy János (billentyű), Joubert Flóra (dob), és Frankie Látó (hegedű).


nagy-janos-trio.jpg


Műsoruk első etapja főként Debussy szerzemények jazzesítettet verzéire épült.

Mindezzel kapcsolatban Nagy János elmesélte, az általuk készített Debussy hanganyagokkal egyszer felkereste Bogányi Gergely zongoraművészt, hogy véleményezze, van-e értelme az átdolgozásoknak.

„Úgy voltam vele – folytatta –, ha nem tetszik neki, akkor nem folytatjuk. De hálistennek nem így volt; sőt, még pluszban darabokat is ajánlott.”


jancsa.jpg


A muri középtáján megemlítette, noha nincs basszusgitárosuk, de olykor érzik a hiányát, de nem egyszerű egy jó bőgőst találni.

„És egyszer csak benéztem a gyerekszobába és találtam egyet” – teszi hozzá, miközben a góré elé hívta a kis-nagyfiát, Nagy Milánt. Majd az apukák szerénységével elárulta, Milánt most vették fel Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékére.


njt-milan.jpg


A vendégmuzsikussal lényegesen vastagabb volt a hangzás, a stílus is egy jazzesebb irányba fordult át. Frankie gyönyörű hangszerszólóin, Nagy János csudás harmóniáin kívül a gyertya a tortán, azaz Joubert Flóra domborítása volt. Szinte minden négyzetcentijét kihasználta a dobcájgnak – a verőkön kívül seprűt, filc üstdobverőt, valamint a tenyerét is használta.

Ütős cucc volt.


A zenések...

frankie-es-jancsa.jpg


frankie-es-flora.jpg


...és közönségük

a-kozonseg.jpg


a-kozonseg-2.jpg


a-kozonseg3.jpg


a-kozonseg-4.jpg


Vissza a hírekhez