JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2021. szeptember 19.
Ronee (Hervoly Renáta): Wake2021. szeptember 19.
Chameleon Jazz Band Acoustic2021. szeptember 18.
Bágyi Balázs: Satie in Jazz2021. szeptember 17.
A Jazzrael Spanyolországban2021. szeptember 12.
Cyrille, Andrew: The News2021. szeptember 10.
Varga Dániel: Solar Crisis2021. szeptember 09.
Victor Wooten (1964)2021. szeptember 06.

Hírek

PINCEHIDEG BOROKKAL A KEZÜKBEN, ANDALÍTÓ JAZZ ZENÉRE LAZULHATUNK A NYÁRI KÁNIKULÁBAN A DEBRECENI BOR-ÉS JAZZNAPOKON

NÉHÁNY NAP ÉS A MAGYAR BOR ÉS JAZZ KAPJA A FŐSZEREPET A BÉKÁS-TÓ PARTJÁN, UGYANIS AUGUSZTUS 5-ÉN MEGKEZDŐDIK A NÉGY NAPOS DEBRECENI BOR-ÉS JAZZNAPOK. A DEBRECENI BOR-ÉS JAZZNAPOK MAGYARORSZÁG 3. LEGNAGYOBB BOROS RENDEZVÉNYE ÉS A RÉSZTVEVŐ MŰVÉSZEK SZÁMÁT TEKINTVE PEDIG A LEGNAGYOBB JAZZFESZTIVÁLJA! ÉRDEMES ELŐRE MEGVENNI, ONLINE ÚTON (BORESJAZZ.JEGY.HU [1]) A NAPI JEGYEKET, VAGY BÉRLETET, MERT ÍGY SOKKAL KÉNYELMESEBBEN JUTHATUNK BE A RENDEZVÉNYRE! A DEBRECENI BOR-ÉS JAZZNAPOK KIZÁRÓLAG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL LÁTOGATHATÓ!

me.jpg

MALOSCHIK RÓBERTNEK, A RENDEZVÉNY MŰVÉSZETI TANÁCSADÓJÁNAK videóköszöntőjével kezdődött a sajtótájékoztató, amelyet a programsorozat egyik kiállítójánál, a Bortársaság debreceni szaküzletében tartottak a szervezők. A JAZZMA.HU FŐSZERKESZTŐJE elmondta, hogy Magyarország legrégebbi, folyamatosan működő hazai jazzfesztiváljának koncertjei a Békás-tó környékén, négy különböző színpadon lesznek. A négy jazz-színpadon 61 koncert, összesen 286 magyar jazz zenész szórakoztatja majd a nagyérdeműt.


alpolgarmester.jpg


Ezt azt jelenti, hogy soha ennyi jazz muzsikus nem játszott még egy fesztiválon, mint a Debreceni Bor-és Jazznapokon – hangsúlyozta PUSKÁS ISTVÁN, DEBRECEN ALPOLGÁRMESTERE. A VÁROSVEZETŐ azt is bejelentette, hogy ennek apropóján szeretnének bekerülni a Magyar Rekordok adatbázisába, ezért a kísérletet a Magyar Rekord Egyesület fogja hitelesíteni. A magyar jazz legjobb előadóművészei és a kitűnő magyar borok garantálják azt, hogy a Bor-és Jazznapokat évről-évre a debreceni kulturális élet egyik legfontosabb eseményeként tartják számon.


nora.jpg


TEREMI NÓRA, A DEBRECENI BOR- ÉS JAZZNAPOK JAZZPROGRAMOKÉRT FELELŐS MUNKATÁRSA kiemelte, hogy a program nemcsak a fellépők számában növekedett, hanem a színpadok számát tekintve is. A Stég, a Jazzma és a Játszótér színpad mellett a Duó színpadon is várják az igényes zene rajongóit. Elhangzott, hogy egy zenei főhajtás keretében az egyik koncert a debreceni jazz egyik központi figurájáról, Zakar Zoltánról fog szólni. A Kollmann Gábor vezette Budapest Jazz Orchestra augusztus 7-én, szombat este 22.45-től az ő emlékére fog zenélni a Stég színpadon.


erno.jpg


TÓTH ERNŐ, A FŐNIX RENDEZVÉNYSZERVEZŐ NONPROFIT KFT. PROGRAMIGAZGATÓJA azt hangsúlyozta, hogy komoly sikernek tartja, hogy Debrecenben nemcsak hagyománya, hanem jövője is van a magyar borkultúrának és a magyar boroknak. Mi sem igazolja ezt vissza jobban, hogy az ország harmadik legnagyobb boros rendezvényére mindig szívesen jönnek el a legtávolabbi magyar borvidékekről is a borászok.


andras.jpg


TÓTH ANDRÁS, A FŐNIX RENDEZVÉNYSZERVEZŐ NONPROFIT KFT. KULTURÁLIS MENEDZSERE rámutatott, hogy az érdeklődők 4 napon keresztül több mint félszáz magyar pincészet mintegy négyszáz borát kóstolhatják meg.
A Debreceni Bor- és Jazznapokon lehetőség nyílik az idei Debrecen Város Borait bemutató exkluzív borbemutatókon is részt venni, melyeken 6-féle bort kóstolható meg az adott borászattól. A kóstolókat KOVÁCS PÁL, A BORÁSZOK BARÁTJA vezeti az adott
pincészetek borászai, tulajdonosai közreműködésében.


sajtosok.jpg


isznak.jpg


debreceni-bor-es-jazz-napok.jpg

Vissza a hírekhez