JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2021. szeptember 19.
Ronee (Hervoly Renáta): Wake2021. szeptember 19.
Chameleon Jazz Band Acoustic2021. szeptember 18.
Bágyi Balázs: Satie in Jazz2021. szeptember 17.
A Jazzrael Spanyolországban2021. szeptember 12.
Cyrille, Andrew: The News2021. szeptember 10.
Varga Dániel: Solar Crisis2021. szeptember 09.
Victor Wooten (1964)2021. szeptember 06.

Hírek

Maszk nélkül (három aktuális téma) - 43. rész

"A maszk mögül" című sorozat folytatódik - (már egy ideje, és egyelőre) ezzel az elnevezéssel - az olimpia árnyékában (ott csak verseny közben nem kötelező viselni, még a dobogón is eltakarják a szájukat-orrukat az érmesek!). Minden héten (csütörtökön) három időszerű téma. A negyvenharmadik részben még egyszer a Montreux Jazz Festival-ról, egy "ötcsillagos" albumról, és egy születésnapos magyar énekesnőről.

image1-2021-07-28t163410663.JPG


image2-90.JPG


Néhány napja véget ért az 55. MONTREUX JAZZ FESTIVAL.

A fizetős programokról hetek óta röviden beszámoltam (nem volt sok "műfajba vágó"...), most pár szó az ingyenesekről. Csak a Workshop-ban lehetett jazz zenészekkel találkozni (/jóindulattal/ Robben Ford-dal, valamint két szaxofonossal: Bill Evans-szel és Jowee Omicil-lel. A képen látható szabadtéri Les Jardins-ben nem a fesztivál nevében található műfaj szólt (viszont kényelmesen el lehetett helyezkedni).
Nem volt fiatal zongoristák, énekesek, gitárosok versenye - de ne panaszkodjunk, inkább örüljünk, hogy egyáltalán megrendezték az eseményt!


image3-85.JPG


image4-77.JPG


Folytatva a múlt héten megkezdett sorozatot: a free jazz honlapja alapján a legjobbnak ítélt, közelmúltban megjelent lemezek sorában a Marc Ribot's Ceramic Dog "HOPE" (Northern Spy Records) című alkotása következik. Az amerikai gitáros mellett Shahzad Ismaily játszik a basszus és billentyűs hangszereken; Ches Smith dobol, ütőzik és az elektronikát kezeli.

A trió sokadik albuma ez - nem free jazz, a honlap "punk-funk-pomo"-nak titulálja. (Nálam - az előző héten bemutatotthoz hasonlóan - nem "ötcsillagos".)


image5-54.JPG


Éppen egy hete volt születésnapos a kiváló énekesnő VÁCZI ESZTER.

A művésznő honlapjának tanúsága szerint készül az ötödik album, a pandémia alatt néhány számot már rögzítettek. Egyelőre ennyi tudható róla, de a Debreceni Bor- és Jazz Napokon, augusztus 7-én, szombaton fellép a Váczi Eszter és a Quartet a JazzMa színpadon.
(A fenti kép még 2019-ben, a BJC-ben készült.)

Vissza a hírekhez