JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Egyszer volt… Zsámbék Jazz Open – 58. rész: Avishai Cohen Trio (2005. július 15.)

Ahogy azt a sorozat 0. részében jeleztem, döntő többségében a Zsámbéki Romtemplom melletti füves dombon rendeztük a koncerteket.

A 16 évvel ezelőtti zsámbéki koncertest harmadik, befejező részében az Avishai Cohen Trio (Avishai Cohen – bőgő, basszusgitár, Sam Barsh – zongora, melodika, Mark Giuliana – dob) lépett fel.

Az abban az évben megjelent „At Home” című CD-jük számait játszották.

1)      Avishai Cohen: Feediop

2)      Avishai Cohen: Remembering

3)      Avishai Cohen: Smash

4)      Avishai Cohen: Renouf’s Last Tooth

5)      Avishai Cohen: Emotional Song

A közönség extázisban tapsolt.

Emlékszem összesen 3 (három!) magyar jazzmuzsikus (a fellépőkön kívül!) jött ki Zsámbékra: Bacsó Kristóf, Szandai Mátyás, és Mohay András.

Utóbbi a ráadás szám előtt odajött hozzám, és így szólt: „Köszönjük, hogy elhozta őket Magyarországra! A dobos az fantasztikus! Ilyen dobolást én még nem hallottam!”

mark-giuliana.jpg

És ekkor Avishai-ék bekekezdtek az utolsó nótába, ami nem volt más, mint Juan Tizol „Caravan”-ja. És abban a számban Sam Barsh melodikán játszott!

A közönség tombolt, de a zenészek nem jöttek már vissza, mert a szerződésükben 60 perc játékidő szerepelt, és másnap korán reggel indultak turnéjuk következő állomására.

Egyébként erről a koncertről idén januárban így írtam a www.jazzma.hu Világsztárok Magyarországon sorozatában:

https://www.jazzma.hu/regi-musoraim/vilagsztarok-magyarorszagon/2021/01/10/vilagsztarok-magyarorszagon-az-avishai-cohen-trio-a-zsambek-jazz-openen-2005-julius-15#to-top

Vissza a hírekhez