JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Karosi Júliával, a Magyar Jazz Szövetség elnökségének új tagjával

Julikát 2006 elején ismertem meg, mikor még az Etüd Zeneiskolába járt.

karosi-julia.jpg


1) Először is engedje meg, hogy gratuláljak ahhoz, hogy első nőként bekerült a Magyar Jazz Szövetség elnökségébe.

Nagyon köszönöm!


2) Most volt először az MJSZ közgyűlésén?

Igen.


mjszlogo.jpg


3) Tudja, hogy ez milyen kötelezettségeket ró Önre? I mean, össze tudja egyeztetni majd az előadói, oktatói és családanyai teendőivel?

Nem lesz könnyű a logisztika, de remélem, meg fogom tudni oldani. Van mellettem egy olyan férj (Varga Bendegúz jazz-dobos), aki rengeteget segít mindenben, így nagyon remélem, hogy rendesen teljesíteni tudom majd minden teendőmet.


4) Mielőtt végképp elmenne a kedve ettől az interjútól, nagy örömmel fogadtam, hogy végre egy nőt is beszavaztak az elnökségbe! Annak meg különösen örültem, hogy magát, hisz 15 éve nyomon követem a pályafutását, és a www.jazzma.hu is rendszeresen foglakozik Önnel.

Nagyon köszönöm! Ez a 15 év rettenetesen hangzik, de valóban 2005-ben kezdtem jazz-éneket tanulni, és Winand Gábor bíztatására még egészen kezdő diákként el is jártam jam-ekre, melyek akkor még a Nyitott Műhelyben voltak, és ott már találkozhattunk. Én is örülök annak, hogy általam a női nem is képviselve lesz a Magyar Jazz Szövetségen belül, mely valóban egy történelmi pillanat.


5) Milyen tervei vannak, amik esetleg újdonságot jelentenek az eddigi férfi dominanciához képest?

Bágyi Balázs kérésére szeretnénk majd olyan programot indítani, mellyel kimondottan a női tagokat szólítjuk meg és aktivizáljuk, de ez még körvonalazódik, részleteket nem tudok még elárulni.


6) Esetleg maga is vállal valami egyéni projektet a férfiakhoz hasonlóan?

A Közgyűlésen már esett róla szó, ezért meg merem itt is említeni, hogy Winand Gábor emlékére a Magyar Jazz Szövetség 2022-ben szeretne meghirdetni egy jazz-ének versenyt. Ennek szervezésével és szakmai koordinálásával én lettem megbízva.


7) Sok sikert a tevékenységéhez!

Köszönöm Robi bácsi, jó egészséget kívánok!


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez