JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Emma2024. április 19.
Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

CANARRO GIPSY SWING A MAGYARKANIZSAI ART CAFÉBAN

A Django Reinhard-féle lüktető swing muzsika mai hajtásai rendkívül népszerűek Európa-szerte. E stílus legjobb magyarországi képviselője a Canarro zenekar. Szervező: Regionális Kreatív Műhely és a Kanizsa-Turizmus Kft.

A Canarro zenekar története több mint tíz évvel kezdődött egy hegedű-harmonika duóval, akik akkoriban utcazenéléssel keresték a kenyerüket. Zenéjükben kezdettől fogva különleges szerephez jutott az improvizáció, ami aztán a Jakab Viktor gitárossal való találkozás után a Django swing dallamokban teljesedett ki. Az utcazenészek így lassan állandó vendégei lettek a pesti esteknek, kávéházaknak és kocsmáknak, ahol kezdteben csak kíváncsi füleknek szolgáltattak aláfestő zenét, később azonban a hallgatóság megtisztelő szemrebbenéseit is kivívták maguknak a koncertszerű megmozdulásokon, ahol számos elismert magyar muzsikus is csatlakozott hozzájuk. Ma már külföldön is ismerik őket.
A zenekar rendkívül muzikálisan varázsolja elénk a 20-as 30-as évek swing és jazz zenéjét.
A 20-as és 30-as évek európai jazz jenéjének magyar ízzel kevert világa.

A Canarro egy eredeti manouche swing felállás, amelynek repertoárjában Django Reinhardt által ismertté vált gypsy jazz és a magyar zenei tradíciók találkoznak. A zenekar tagjai számos formációban bizonyítottak, és felléptek már világszerte számos nagy színpadon is. Több ízben is közös koncertet adtak a mesterüknek tekintett zseniális belga zenésszel, Tcha Limbergerrel idehaza és külföldön is. A Canarro koncerteken a közvetlen zenei örömnek és az önfeledt hangulatnak lehetünk szem és fül tanúi.

AKUSZTIKUSAN, erősítés nélkül!

Szakál Tamás - hegedű, ének

Marosi Zoltán - harmonika

Sidoo Attila - gitár

Jakab Viktor - gitár

Soós Márton - bőgő

https://www.canarro.hu/

Idő, helyszín:  Art Café teraszán: augusztus 6-án, szombaton 21 órakor.

A belépés díjtalan.


art-cafecanarro2-1.jpg


Vissza a hírekhez