JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

FREE JAZZ ALBUMS 2022 - 5. rész

Ez az írás - és majd a következők is - egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Mivel a free jazz honlapján hónapok óta nem, vagy csak nagyon ritkán értékelnek, adnak csillagokat alkotásoknak - ezért a jövőben a saját véleményem alapján választom ki a hetente bemutatásra kerülő albumot. Ötödik rész: FALLING (MATS GUSTAFSSON & CHRISTOF KURZMANN) - PROSPERITY.

image1-2022-08-18t092836777.JPG


Az ötödik részben a júniusban megjelent "Prosperity" című alkotásról olvashatnak, amelyet a szlovák illetőségű NEXT Festival Records gondozott.
Az album digitális (7 EUR) és limitált példányszámú vinyl (16 EUR) formátumokban látott napvilágot.
A közreműködő muzsikusok: a Falling duó - vagyis a svéd Mats Gustafsson (fuvola, szoprán-, bariton- és basszusszaxofon, zongora, élő elektronika), valamint az osztrák Christof Kurzmann (elektronika, hangok).
Az elhangzó darabok címei és időtartama:
1. First Prosperity (21:51)
2. Second Prosperity (10:47)
3. Third Prosperity (9:41)
Koncertfelvétel, 2020. december 4-én, a pozsonyi NEXT fesztiválon rögzítették.
Gustafsson és Kurzmann régi zenésztársak - de ebbe a sorozatba a svéd zenész miatt kerültek be.

A "Jólét" három részében különböző hangszerein, változatosan játszik. Az első tételben - a hosszú, csendes (elektronikus hangokkal, zajokkal keltett) bevezető után fuvolázik, basszus- és szopránszaxofonozik. A másodikban szintén fuvolán játszik, míg a harmadikban baritonszaxofonon. Mindhárom részben az elektronikát is kezeli.
Nehezen követhető, befogadható muzsika.

Vissza a hírekhez