JazzMa

Friss Hírek

Gyakornokokat keresünk2022. szeptember 30.
Lakatos Ágnes 60!2022. szeptember 30.
Kay, Helena: Golden Sands2022. szeptember 28.
Justyna, Wojtek: Thrice2022. szeptember 18.

Hírek

Elindult a jelentkezés a Hangfoglaló Program idei Induló Előadói Alprogramjára!

A Hangfoglaló Program egyik legnépszerűbb alprogramjának célja, hogy segítse a fiatal, tehetséges előadók érvényesülését a hazai zeneiparban azáltal, hogy anyagi hozzájárulást és szakmai támogatást nyújt nekik, valamint megjelenési lehetőséget biztosít számukra a hazai fesztiválokon.

A program átlagosan 2-2,5 millió forintos támogatást ad az előadóknak, amelyet lemez- és videóklip készítésre, kommunikációs anyagok előállítására és turnézásra fordíthatnak. Az anyagi támogatásban való részesülés mellett a nyertes produkciók bekerülnek egy egész éves mentorprogramba is. Ennek keretén belül minden induló előadó mellé kijelölésre kerül egy mentor, aki a saját szakterületén szerzett tapasztalatai és széleskörű kapcsolati rendszere által irányt mutat a pártfogoltjának.


indulo-eloadoi-alprogram-1.jpg


Dobó Réka Ágnes, a Hangfoglaló Programiroda projektkoordinátora a következőképpen nyilatkozott:
„Egy pályázónak mindig fontos, hogy egy határozott víziója vagy stratégiája legyen az Alprogramot illetően, hiszen olyan fiatal zenei karrierre vágyó tehetségek jelentkezését várja, akik egyfajta ’muníciót’ (anyagi és szakmai támogatást) keresnek a céljaik eléréséhez. Az Induló Előadói Alprogramnak az az előnye, hogy rövidtávon a pályázó komplex segítséget kap abban, hogy hogyan kerüljön fel a hazai zeneipar ’térképére’, hosszú távon pedig az, hogy sokkal otthonosabban tudjon majd eligazodni a hazai zeneiparban. Az alprogram alatt világossá válik neki, megérti, hogy mi miért és hogyan működik, valamint értékes kapcsolatokra tehet szert, amik a további fejlődését támogathatják. Pályázni az NKA oldalán keresztül, érvényes regisztrációt követően lehetséges. Mindenképpen azt javaslom, hogy a pályázatírás előtt nézzék meg a Backstage Home - Bánki Nikoletta: Útmutató a sikeres pályázatíráshoz című videónkat, ahol Niki részletesen bemutatja a pályázás folyamatát, a tipikus hibákat, amit el lehet követni pályázatírás vagy beadás közben.”

A program szakmai jelentőségéről Süli András, a nemzetközi színtéren is sikeres Saya Noé korábbi – Induló Előadói Alprogramos – mentora, jelenlegi menedzsere beszél. „A programban való részvétel legfőbb hozadéka szerintem a konkrét anyagi támogatáson túl az, hogy a sikerrel pályázó zenekarok egy olyan támogató szakmai környezetbe kerülnek be, amelyben – ha addig nem tették – egész biztosan felismerik a tudatosság, a tudatos és tervszerű építkezés, a háttérmunka jelentőségét egy zenei produkció felépítésében. Természetesen nem lesz minden támogatott indulóból nagyszínpados előadó (bár erre is egyre több jó példa van), de az biztos, hogy ha valaki komolyan veszi a programot, sokkal többet haladhat előre ezen az úton egy év alatt, mint akár az egész korábbi működése során. Mentorként azt tanácsolom a pályázóknak, hogy beszélgessenek minél többet olyan zenekarokkal, akik az elmúlt években már elnyerték az induló előadói támogatást. Először álmodjanak nagyot, majd írják le, hogy hol szeretnék látni magukat, a zenekart, a produkciót a programévad végén. És amennyiben nyernek, úgy használják ezt az évet tanulásra és kapcsolatépítésre, találják meg azokat a szuper embereket a szakmából, akik - akár csak apró lépésekkel, de - segíthetik az előrejutást, a befutást.”

A jelentkezéssel kapcsolatos részletek és további információk az NKA oldalán érhetők el.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez