JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

A Budapest Jazz Club közeljövőbeli terveiről faggatom Bóna Lászlót

Lacit az 1990-es évek végén (akkor még jazzdobos volt!) ismertem meg.

bona-laszlo.jpg


1) Az utóbbi években mindig 20 óra 30 perckor kezdődtek nyáron a Budapest Jazz Clubban a koncertek. Aztán szeptember 1-én vissza szoktatok állni a 20 órai kezdésre. Most is így lesz?

Igen, ez sokéves hagyomány. Nyáron - július elejétől augusztus végéig- a hosszabb nappalok miatt a későbbi sötétedéshez igazítjuk óráinkat.


2) Az év végéig milyen kiemelkedő hazai koncertek lesznek?

Az oldalad rendszeres olvasói számára jól ismert nevek, de számos fiatal formáció is fellép még idén. Szakcsi Lakatos Béla, Dresch Mihály, Oláh Kálmán, Borbély Mihály, Micheller Myrtill, Balázs Elemér, vagy a nagyobb létszámú formációk közül a Studio 11 Ensemble, a Budapest Jazz Orchestra, illetve a klub házi zenekara, a BJC Big Band rendszeres vendégek a BJC-ben, így velük idén is találkozhat a közönség. A már bejáratott és joggal népszerű nagy nevek mellett azonban igyekszünk minél nagyobb teret biztosítani a fiatalabb generáció bemutatására is.


3) És a külföldi világsztárok közül kik várhatok?

Szeptember 30-án a mostanra nemzetközileg jegyzett Bolla Gábor Quartet egy dobos nagyágyúval, Billy Drummond-dal lép fel, november 7-én pedig a Borlai Gergő-Scott Kinsey-Hadrien Feraud alkotta trió ismétli meg 2018-as teltházas dupla koncertjét.


4) Hogy érint benneteket a magyar fellépők KATA "mentessége"? Gondolom, a fellépti díjak megugranak...

Különösen művészeti területen az új adózási rend még nagyon képlékeny. Egy biztos, csak a legszükségesebb mértékben fogjuk emelni a jegyárakat a jövőben is.


5) Mennyi lesz így a belépti díj? Hogy Ti se álljatok fejre pénzügyileg...

Egyelőre 10-15 %-os emelést tervezünk, így idén még bőven 3.000 Ft alatt maradnak a jegyárak. Legjellemzőbb a 2400 Ft-os belépti díj.


6) Meg itt az új villany- és gázszámla... Ezt hogyan tudjátok kigazdálkodni? Esetleg vasárnap és hétfőn zárva lesztek?

Az elmúlt években számos kihívással néztünk szembe, azonban az összességében mindenképp pozitív, hogy a megnövekedett hazai és külföldi látogatószámnak köszönhetően az utolsó öt évben sikerült megszilárdítani a működésünket. A COVID és más kihívások okozta helyzetekben mindig előre menekültünk, így most sem tervezünk kevesebb programot, sőt, hétvégenként heti rendszerességgel gyerekeknek szóló családi programokat is szervezünk.


7) Sok sikert a koncertekhez, és a túléléshez!

Köszönjük, és bár az interjú elején csak az idei szezonra kérdeztél rá, már most szeretettel invitálunk mindenkit a BJC tizenötödik születésnapjára is, amit a következő év első szombati napján ünneplünk.


bjc-szines-2014-allo-feketealap.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez